Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Tiedote - Utajärven kunnan toimenpiteet elinkeinoelämän tukemiseksi poikkeustilanteessa

30.03.2020 klo 20:10

Utajärven kunnan toimenpiteet elinkeinoelämän tukemiseksi poikkeustilanteessa

Tiedote 30.3.2020

Utajärven kunta valmistelee koronasta aiheutuvan kriisitilanteen johdosta konkreettisia toimenpiteitä utajärveläisten yritysten, yritystoimintojen sekä työpaikkojen tukemiseksi.

Tarkemmista toimenpiteitä ja linjauksista tiedotetaan myöhemmin.

Suomen hallitus on myöntänyt lisätukia yrityksille koronan aiheuttamiin ongelmiin. Uusia valtakunnallisia tukitoimia on myös valmisteilla. Tukien haku- ja myöntöperusteet eivät ole vielä kaikkien tukien osalta selvillä.  Yksityisyrittäjillä on mahdollista saada tukea TEM:n ja Ely-keskuksen kautta. Muille yrityksille tarjoaa apua esimerkiksi Business Finland ja Ely- keskus ym. Seuraamme yrityskentän tilannetta jatkuvasti ja informoimme sitä mukaa yrittäjiä, kun saamme tarkempaa tietoa. 

Utajärven kunnan nettisivuilta löytyy korona/ajankohtaista yrityksille ajankohtainen tieto liittyen yritystoiminnan palveluihin ja päätöksiin sekä hakemusohjeet sitä mukaa kuin niitä saadaan.

Utajärven Yrityspuisto Oy neuvoo ja opastaa yrityksiä tukien hyödyntämisessä henkilökohtaisesti sekä kokoaa myös ajankohtaisia tiedotteita ja materiaalia omille Facebook-sivuille.

Yksin ei kannata jäädä haastavaa tilannetta miettimään. Ottakaa rohkeasti yhteyttä. Valtio on myöntänyt tukea yrityksille miljoonia euroja. Koronakriisi loppuu aikanaan, suunnataan katse tulevaisuuteen. Tukea voi hakea nyt myös tulevaisuuden investointeihin ja tarpeisiin, jotta kriisin päättyessä olemme entistä valmiimpia uuteen aikaan. Kansalaisten kulutuskäyttäytyminen kriisin jälkeen tulee muuttumaan. Kotimaisten tuotteiden kysyntä kasvaa, kotimaan matkailu lisääntyy ja myös erilaisten lähipalveluiden arvostus nousee. Tämä aika ei kestä kuin määrätyn ajan, tästä noustaan yhdessä.

 

Anne Sormunen                                                                           Vuokko Paso
kunnanjohtaja                                                                             toimitusjohtaja
Utajärven kunta                                                                          Utajärven Yrityspuisto Oy

päivitetty viimeksi: 28.02.2020 13:32