Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärveläisille vinkkejä hyvinvointiin koronavirustilanteessa sekä tietoa kauppakassipalvelusta

03.04.2020 klo 14:17

Pitäkää huolta omasta ja läheistenne hyvinvoinnista poikkeusaikana. Erityisesti riskiryhmiin kuuluvia ja yli 70-vuotiata tulee nyt suojata. Olemme Utajärvellä aloittaneet kuntalaisten hyvinvoinnin tueksi erilaisia palveluita ja koonneet vinkkejä, joista toivomme olevan teille apua. 

 

Uutena tukimuotona aloitimme tällä viikolla puhelut kaikille yli 70-vuotialle voinnin ja avuntarpeen kartoittamiseksi, mutta aiempaan tapaan meille päin voi myös edelleen soittaa halutessaan, jos koronavirustilanne aiheuttaa huolta tai kysymyksiä! Yhteystiedot löytyvät oheiselta vinkki- ja palvelulistalta.

 

Kun sinun pitää pysytellä kotona, pidä yllä terveellisiä elämäntapoja ja arjen hyviä rutiineja voidaksesi hyvin:

 • syö terveellisesti
 • nuku riittävästi
 • kuntoile kotona tai liiku luonnossa 
 • huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta
 • pidä yhteyttä puhelimitse ja netin kautta läheisiisi ja ystäviisi
 • hyödynnä sosiaalisten yhteisöjen vertaistukea, muista kuitenkin ruutuaikasuositus

Lisäksi tarjoamme keskusteluapua, mikäli poikkeustila aiheuttaa huolta omasta tai läheisten terveydestä tai arjen sujuvuudesta tai koet yksinäisyyttä tai muuten vain keskustelutarvetta.

 • Nuorten on mahdollista keskustella etsivä nuorisotyöntekijän Marjukka Tyvelän tai työllisyyskoordinaattori Janne-Vanninen Vaattovaaran kanssa. Marjukan tavoittaa puhelimitse (myös whatsapp) 050 564 4084, sähköpostitse marjukka.tyvela@utajarvi.fi sekä Instagramilla entmarjukkatyvela. Jannen tavoittaa p. 050 568 0620 (myös whatsapp) sekä sähköpostitse janne.vanninen-vaattovaara@utajarvi.fi.
 • Työikäisten ja ikäihmisten on mahdollista keskustella hyvinvointikoordinaattori Minna Huuhtasen kanssa. Minnan tavoittaa puhelimitse (myös whatsapp) 040 1935921 tai sähköpostitse minna.huuhtanen@utajarvi.fi
 • 4. alkaen soitamme kunnasta kaikille yli 70-vuotialle ja kartoitamme vointia ja avuntarvetta.

Arjen sujuvoittamiseksi:

 • Kunta on perustanut ruokakassipalvelun yli 70 vuotiaille ja riskiryhmään kuuluville tai korona karanteniin määrätyille henkilölle Utajärven kunnan alueella. Ruokakassipalvelun kautta kohderyhmä pystyy tilaamaan kauppaostoksia puhelimitse numeroista 040 643 0920 tai 050-568 0620 arkipäivinä klo 8-16. Kauppaostokset tehdään K-kauppa Meiramista asiakkaanlaskuun. Kauppa veloittaa pakkaus ym. kuluja 5€/tilaus. Kuljetus on ilmainen.

 

 • Apteekista tilatut lääkkeet toimitetaan palvelun kautta kohderyhmän ihmisille. Apteekki tuotteet asiakas tilaa puhelimitse suoraan apteekista p. (08) 542 1255

 

 

 

Vinkkejä vapaa-aikaan:

Liikuntatoimi:

Jos kaipaat neuvoja tai vinkkejä kotona liikkumiseen, soita niin mietitään yhdessä sopivia harjoitteita.
Soittaa voit myös muissa mieltä askarruttavissa asioissa tai vaikka juttuseuran puutteessa.
Liikuntatoimi: Kaino Rajala, puh.0406282224

Liikuntatoimi tukee antaa neuvoja ja tukea myös facebookin kautta:

https://www.facebook.com/Utajärven-Liikuntatoimi-110854430556002/

 

Nuorisotoimi:

Utajärven nuorisotoimi on tehnyt Discord -alustalle palvelimen Utajärven nuokku, johon voi liittyä linkillä:  https://discord.gg/6jzwcM4

Nuoret voivat keskustella ja viestiä toisilleen Discordissa, jossa nuorisotyöntekijä on mukana arkipäivisin klo 16-19. Muina aikoina palvelin on suljettu. Diccordin uusille käyttäjille on ohje, johon kannattaa tutustua: https://www.youtube.com/watch?v=lxoStgVNl3E

 

Nuorisotoimi löytyy myös facebookista
https://www.facebook.com/Utajärven-nuorisotoimi-100596654929044/

 

Lisäksi on perustettu utajärven nuokku -whatsapp ryhmä, johon nuoret voivat liittyä ja viestitellä toisilleen tai nuorisotyöntekijän kanssa.

 

Instagrammissa nuoriso ja liikuntatoimi on toiminut jo kauan. Sivu on

 https://www.instagram.com/utajarven_nuokkari/

 

Kulttuuripalvelut:

Utajärven Kulttuurisivut-nimiselle sivustolle kootaan kulttuurialan vinkkejä ja linkkejä tapahtumiin poikkeusolojen aikana. Sivustoa ylläpidetään koronapandemian ajan. 

Linkki sivulle on:

https://www.facebook.com/Utajarvenkulttuuri/?view_public_for=103073214687514

Kuntalaiset voivat lähettää kulttuurituottaja Antti Viitalalle (antti.viitala@utajarvi.fi) omia linkkejään, nettitapahtumia, kulttuuripalveluja ym. moderoitavaksi ja julkaistavaksi sivuilla.

Kirjastopalvelut:

Kirjasto on suljettuna toistaiseksi. Kirjapalautuksia ei oteta vastaan tällä hetkellä, eikä kirjaston suljettuna ollessa palauttamattomista kirjoista peritä sakkomaksua.

Kirjastolla on puhelinneuvontaa keskiviikkoisin klo 12-15 puh. 0504440029. Asiakkaat opastaa mm. e-kirjojen lainaamisessa sekä antaa tietoa tarjolla olevista muista kirjastopalveluista, esim. Outi-kirjastojen Livekirjastopalveluista.

 

Lisää kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluita netissä:

https://www.keikalla.fi/

Keikalla.fi on Lippu.fi:n, Rockwayja Muusikkojen liiton verkkoalusta, joka tarjoaa kuluttajille kulttuurielämyksiä virtuaalimuodossa​

https://www.semilive.fi/fi/etusivu/

Keikkapaikka verkossa.

https://www.koronakonsertit.fi/

 

Tällä sivustolla ilmoitetaan artistien tulevista ja toteutuneista nettikeikoista. Keräämme tietoa ensisijaisesti “elävästä musiikista”, eli live-keikoista. Teemme toimintaa epäkaupalliselta pohjalta ja vapaaehtoisuuteen perustuen. 

 

https://www.facebook.com/karanteeniklubi/

Karanteeniklubi on tapahtumien ilmoitustaulu Facebookissa poikkeuksellisina aikoina.

 

https://areena.yle.fi/1-50474622  //  https://areena.yle.fi/tv  //  https://areena.yle.fi/radio  //  https://yle.fi/aihe/elava-arkisto  //  https://areena.yle.fi/lapset

Vuorovaikutteinen musiikkiohjelma poikkeusoloissa. Yle Areena TV ja Radiopalvelut, sekä Elävä Arkisto ovat ehtymätön aineistolähde.

 

https://www.kirjastokaista.fi/

Kirjastojen nettitv & -radio.

 

https://www.ouka.fi/oulu/kirjasto

Kirjoja, lehtiä, leffoja verkossa, sekä kirjastolive-palvelu.

 

https://yle.fi/uutiset/3-11259313

30 vinkkiä joiden avulla viihdyt sisätiloissa.

 

 

päivitetty viimeksi: 28.02.2020 13:32