Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Lakeuden EKO tiedottaa - ohjeistusta poikkeustilanteessa ja muutoksia toimintaan

06.04.2020 klo 09:52

Muutokset toimintaan

  • Jäteasemalle saa jalkautua yhtä aikaa enintään viisi autokuntaa (max 10 hlö), odotathan tarvittaessa omaa vuoroasi autossa.
  • Vältä maksamista käteisellä!

Jäte- ja lajitteluasemat ovat auki normaalisti.

 

Jätehuoltoviranomaisen kanssa asioidaan ainoastaan puhelimitse tai sähköpostitse. Läsnäolo Muhoksen, Tyrnävän ja Utajärven kunnissa peruutetaan toistaiseksi. Lisäksi jätehuollon info- ja tiedotustilaisuuksia, eikä jäteasemien vierailukäyntejä järjestetä toistaiseksi.

 

Lisätiedot: Lakeuden EKO, ympäristösuunnittelija Pihla Hasan 050-324 0963

Kempeleen Jätekuljetus Ky 08-562 0310

Ohjeistus kuntalaisille

Suomen Kiertovoima ry ja Työterveyslaitos ovat täsmentäneet jätehuoltoon liittyvää ohjeistusta koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Tällä hetkellä koronavirustartunnan saaminen jätteiden kautta on epätodennäköistä Suomessa. On kuitenkin syytä varmistaa toimiva jätehuolto ohjeistamalla myös asukkaita, jotta ehkäis-tään jätehuoltopalveluja tuottavien virustartuntoja.

  • Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään polttokelpoiseen jätteeseen. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.
  • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä polttokelpoisen jätteen keräysastiaan.
  • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.

Polttokelpoista jätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä kuitenkaan jättää ekopisteille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

 

Kuntaliitto www.kuntaliitto.fi/koronavirus

Ympäristöministeriö https://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Koronavirukseen_varautuminen/Suositukset_turvaamaan_sujuva_jatehuolto(55847)

päivitetty viimeksi: 28.02.2020 13:32