Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Koronavirustilanteeseen liittyvä info yrittäjille

23.02.2021 klo 11:45

Tälle sivulle kokoamme ajankohtaista asiaa yrityksille koronatilanteen aikana. Sivua ylläpitää Utajärven Yrityspuisto Oy. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostilla:
Puh: 040 632 8805
Sähköpostiosoite: vuokko.paso@utajarvi.fi

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien neuvontapalvelut

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien laajennetut neuvontapalvelut tarjoavat vaikeuksissa oleville yrityksille ja yrittäjille hyvinvointi-, toimintakyky- ja kriisineuvontaa.

Neuvontaa voit saada niin henkiseen hyvinvointiin ja mielenterveyden tukemiseen kuin yrityksen kriisin kartoittamiseen ja toimintakyvyn edellytysten arviointiin. 

Neuvontapalvelut ovat apunasi, jos tarvitset esimerkiksi talous- tai konkurssineuvontaa, mietit vapaaehtoisia velkajärjestelyjä tai velkasaneerauksen mahdollisuutta, 

kaipaat apua rahoituksen suunnitteluun tai työoikeudellisiin kysymyksiin tai jos henkinen hyvinvointisi on koetuksella. 

Neuvontapalveluiden omavastuu yrittäjälle on 10%. Tuettua neuvontaa on tarjolla rajallinen määrä/yritys.

Jos kaipaat tukea, niin ota yhteyttä Mari Viirelään, puh. 050-4777280 tai mari.viirela@yrittajat.fi . Vaihtoehtoisesti voit täyttää yhteydenottolomakkeen.

Yrittäjän väliaikainen työttömyysturva

Kela voi maksaa yrittäjälle työmarkkinatukea. Lue lisää aiheesta Kelan sivuilta tästä.

Yrityksen kehittämisavustus

Tarvitseeko yrityksesi nostetta liiketoiminnan uudistumiseen tai kansainvälistymiseen? Kehittämisavustuksen avulla voimme tukea yrityksen kokonaisvaltaista kehittymistä sekä luoda parempia edellytyksiä liiketoiminnallesi.

Yrityksen kehittämisavustusta voidaan myöntää:

 • ​​​​​normaalina kehittämisavustuksena myös vuonna 2021
 • väliaikaisena valtiontukena, jonka yrityskohtainen enimmäismäärä on 800 000 euroa 30.6.2021 asti
 • pienille yrityksille, jotka ovat olleet vaikeuksissa ennen 1.1.2020 tukea voidaan myöntää 30.6.2021 asti​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​Lue lisää:

Yrityksen kehittämisavustuksen väliaikaisia muutoksia jatketaan 30.6.2021 asti

Valtioneuvosto on 30.12.2020 antamallaan asetuksella jatkanut aiemmin syksyllä valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi annettuun valtioneuvoston asetukseen tehtyjen väliaikaisten muutosten voimassaoloa. Mainittu asetus koskee ELY-keskusten myöntämää yrityksen kehittämisavustusta. Väliaikaiset muutokset mahdollistavat yrityksen kehittämisavustuksen myöntämisen enimmäismäärältään 800 000 euron suuruisena väliaikaisena valtiontukena sekä avustuksen myöntämisen pienille yrityksille, jotka ovat olleet vaikeuksissa aiemmin kuin 1.1.2020.

Valtiokonttorin kustannustuen toinen hakukierros on auki

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.6.2020 – 31.10.2020) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä konkurssiin ajautuvien yritysten määrän vähentäminen järjestämällä yrityksille lisäaikaa toiminnan ja kustannusten sopeuttamiseen COVID-19 -pandemian aiheuttaman kriisin pitkityttyä ja tartunta-aaltojen palattua.

Kustannustuen ensimmäinen hakukierros oli 7.7.–31.8.2020. Hallitus linjasi neuvottelussaan 29.9.2020, että yrityksille tulisi avata uudelleen mahdollisuus hakea  kustannustukea, sillä COVID-19 -pandemian aiheuttama tilanne on edelleen syksyllä 2020 vaikea useille toimialoille. Kustannustuen toinen hakukierros on 21.12.2020 – 26.2.2021.

Mentorit, vertaistuki ja kriisipsykologia

 • Suomen Yrittäjät. #ostapieneltä -tukiryhmä Facebookissa.
  Yrittäjät #ostapieneltä on yrittäjien ryhmä. Tämä on tukiryhmä pienille ja keskisuurille yrityksille sekä yksinyrittäjille. Yrittäjiä ovat vertaistuen lisäksi tukemassa sekä lakineuvoja että terapeutti. Suomen Yrittäjät keskittää Facebookissa vastaamisensa tähän ryhmään ja Facebook-seinällensä Suomen Yrittäjät. Vähemmän mutua, enemmän tietoa ja välittämistä. Suomen Yrittäjien lakineuvoja vastaa kysymyksiin arkisin 15-20. Koronaviikkojen ajan ryhmää moderoi kolme tuntia päivässä psykoterapeutti. Facebook-ryhmään tästä. (lisätty 26.3.2020)

 • Suomen Yrittäjät: Jaksaminen koetuksella? SY ja Mieli ry järjestävät verkkohyvinvointiryhmiä tukemaan kriisissä selviytymistä.
  Kiltaryhmät ovat yrittäjien hyvinvointiryhmiä, joissa keskustellaan osallistujilta esiin nousevista yrittäjän jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista luottamuksellisesti.

  Yrittäjien vertaisryhmät ovat tähän asti kokoontuneet kasvotusten, mutta nyt poikkeustilanteessa ryhmiä järjestetään verkossa etänä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n suunnittelija Paula Noresvuo painottaa vertaistuen tärkeyttä. Lue lisää (lisätty 8.4.2020)

 • Mentorisi.fi: Vertaistukea kokeneilta yrittäjiltä.
  Mentorisi.fi on Suomen Yrittäjien tarjoama, kaikille yrittäjille avoin palvelu, josta yrittäjä voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa tai tukemaan jaksamisessa tässä poikkeuksellisen vaikeassa ajassa.  Lue lisää (lisätty 20.3.2020)

 • Kauppalehti: Kriisi mittaa johtajan resilienssin – Näin poikkeustilasta selviää.
  Koronaepidemia pakottaa yritykset arvioimaan uudelleen toimintaansa. Parhaiten palautuvat ne, jotka osaavat sopeutua uuteen tilanteeseen. Lue lisää (lisätty 16.4.2020)

Yrittäjien palvelut Utajärvellä vanhuksille ja kotitalouksille

 • Listaa päivitetään jatkuvasti. Jos tarjoat kotipalveluja jalkahoidosta kaupassakäyntiin, ilmoita siitä Vuokko Pasolle, puh. 050 411 4484, vuokko.paso@utajarvi.fi.
päivitetty viimeksi: 23.02.2021 12:20

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta