Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Koronavirustilanteeseen liittyvä info yrittäjille

15.01.2020 klo 13:03

Tälle sivulle kokoamme ajankohtaista asiaa yrityksille koronatilanteen aikana. Sivua ylläpitää Utajärven Yrityspuisto Oy. Tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostilla:
Puh: 040 632 8805
Sähköpostiosoite: vuokko.paso@utajarvi.fi

Läsnä yrittäjän arjessa -hanke

Läsnä yrittäjän arjessa -hankkeen kautta on haettavissa asiantuntijapalveluja koronasta kärsineille yrityksille.

Asiantuntijapalvelut auttavat yrityksiä, jotka ovat kärsineet koronasta tavalla tai toisella. Koronan aiheuttama häiriötilanne voi olla mahdollisuus uudistua ja kehittää liiketoimintaa eteenpäin.

Tuen hakuaika on auki 31.3.2021 saakka, mutta suosittelemme tekemään hakemuksen pian sillä tukea on tarjolla rajoitettu määrä ja kelpoiset hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.

Tuen määrä on enintään 2000 euroa+alv, josta yritys maksaa 10 prosentin omavastuuosuuden.

Linkki hakulomakkeeseen avautuu tästä. 

Lataa käytettävissä olevien asiantuntijoiden luettelo: lasna-yrittajan-arjessa-asiantuntijat

Kenelle tuki on tarkoitettu?

Asiantuntijapalvelut ovat yrityksen käytössä, jos

 1. Yritys sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien toiminta-alueella
 2. Yrittäjyys on päätoimista ja yrityksellä on y-tunnus
 3. Yritys on kärsinyt koronasta

Yrityksen tarvitsee täyttää vain tämä lomake ollakseen mukana asiantuntijapalveluiden haussa, ja Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät järjestävät asiantuntijan yrityksen avuksi asiantuntijapoolistaan. Kehitystoimenpide voi liittyä johonkin alla mainituista osa-alueista:

 1. Työn uudelleenorganisointi tai uudet työnteon tavat
 2. Osaamisen tai ammattitaidon kehittäminen
 3. Henkilöstön hyvinvointi (esim. työssäjaksaminen tai työssä pysyminen, työilmapiiri, yhteistyö ja vuorovaikutus, osallistumis- ja vaikutusmahdollisuudet tai joustavat työnteontavat)
 4. Viestinnän ja viestintäkäytäntöjen kehittäminen

Esimerkkejä siitä, mihin voit saada tämän tuen kautta apua:

 1. Yrityksen palvelut ovat siirtyneet verkkoon, mutta vielä on paljon manuaalista työtä, jota ei ole sähköistetty esimerkiksi nettisivuille
 2. Yrityksen digimarkkinointi takkuilee, ja sen kehittämiseen tarvitaan apua
 3. Poikkeustilanne on tuonut esiin henkilöstöjohtamisen haasteita, joihin tarvitaan uusia keinoja ja tukea
 4. Etätyöt ovat vaikuttaneet työilmapiiriin ja tarvitaan tukea, miten voidaan edesauttaa työhyvinvointia poikkeustilanteessa
 5. Vanhat tavat tehdä myyntiä eivät päde, ja yritys tarvitsee sparrausta myyntitaitoihin ja nykyaikaisten myyntityökalujen haltuunottoon

Lisätietoja:

Mari Viirelä, projektipäällikkö
Kasvun kartta ja Läsnä yrittäjän arjessa -hankkeet

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
puh. 050-4777 280
email: mari.viirela@yrittajat.fi

Yrityksen kehittämisavustus

Tarvitseeko yrityksesi nostetta liiketoiminnan uudistumiseen tai kansainvälistymiseen? Kehittämisavustuksen avulla voimme tukea yrityksen kokonaisvaltaista kehittymistä sekä luoda parempia edellytyksiä liiketoiminnallesi.

Yrityksen kehittämisavustusta voidaan myöntää:

 • ​​​​​normaalina kehittämisavustuksena myös vuonna 2021
 • väliaikaisena valtiontukena, jonka yrityskohtainen enimmäismäärä on 800 000 euroa 30.6.2021 asti
 • pienille yrityksille, jotka ovat olleet vaikeuksissa ennen 1.1.2020 tukea voidaan myöntää 30.6.2021 asti​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​Lue lisää:

Tutustu Ely-keskuksen sivuilla olevaan infoon ja hakuohjeisiin tästä.

Yrityksen kehittämisavustuksen väliaikaisia muutoksia jatketaan 30.6.2021 asti

Valtioneuvosto on 30.12.2020 antamallaan asetuksella jatkanut aiemmin syksyllä valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi annettuun valtioneuvoston asetukseen tehtyjen väliaikaisten muutosten voimassaoloa. Mainittu asetus koskee ELY-keskusten myöntämää yrityksen kehittämisavustusta. Väliaikaiset muutokset mahdollistavat yrityksen kehittämisavustuksen myöntämisen enimmäismäärältään 800 000 euron suuruisena väliaikaisena valtiontukena sekä avustuksen myöntämisen pienille yrityksille, jotka ovat olleet vaikeuksissa aiemmin kuin 1.1.2020.

Lue lisää aiheesta Ely-keskuksen sivuilta tästä.

Valtiokonttorin kustannustuen toinen hakukierros on auki

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen (1.6.2020 – 31.10.2020) kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Kustannustuen tavoitteena on yritysten toiminnan jatkuvuuden tukeminen COVID19-pandemian aikaansaamassa vaikeassa tilanteessa sekä konkurssiin ajautuvien yritysten määrän vähentäminen järjestämällä yrityksille lisäaikaa toiminnan ja kustannusten sopeuttamiseen COVID-19 -pandemian aiheuttaman kriisin pitkityttyä ja tartunta-aaltojen palattua.

Kustannustuen ensimmäinen hakukierros oli 7.7.–31.8.2020. Hallitus linjasi neuvottelussaan 29.9.2020, että yrityksille tulisi avata uudelleen mahdollisuus hakea  kustannustukea, sillä COVID-19 -pandemian aiheuttama tilanne on edelleen syksyllä 2020 vaikea useille toimialoille. Kustannustuen toinen hakukierros on 21.12.2020 – 26.2.2021.

Kaikki tarvittava informaatio Valtiokonttorin kustannustuesta ja sen hakemisesta löytyy tästä.

Mentorit, vertaistuki ja kriisipsykologia

 • Suomen Yrittäjät. #ostapieneltä -tukiryhmä Facebookissa.
  Yrittäjät #ostapieneltä on yrittäjien ryhmä. Tämä on tukiryhmä pienille ja keskisuurille yrityksille sekä yksinyrittäjille. Yrittäjiä ovat vertaistuen lisäksi tukemassa sekä lakineuvoja että terapeutti. Suomen Yrittäjät keskittää Facebookissa vastaamisensa tähän ryhmään ja Facebook-seinällensä Suomen Yrittäjät. Vähemmän mutua, enemmän tietoa ja välittämistä. Suomen Yrittäjien lakineuvoja vastaa kysymyksiin arkisin 15-20. Koronaviikkojen ajan ryhmää moderoi kolme tuntia päivässä psykoterapeutti. Facebook-ryhmään tästä. (lisätty 26.3.2020)

 • Suomen Yrittäjät: Jaksaminen koetuksella? SY ja Mieli ry järjestävät verkkohyvinvointiryhmiä tukemaan kriisissä selviytymistä.
  Kiltaryhmät ovat yrittäjien hyvinvointiryhmiä, joissa keskustellaan osallistujilta esiin nousevista yrittäjän jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista luottamuksellisesti.

  Yrittäjien vertaisryhmät ovat tähän asti kokoontuneet kasvotusten, mutta nyt poikkeustilanteessa ryhmiä järjestetään verkossa etänä. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n suunnittelija Paula Noresvuo painottaa vertaistuen tärkeyttä. Lue lisää (lisätty 8.4.2020)

 • Mentorisi.fi: Vertaistukea kokeneilta yrittäjiltä.
  Mentorisi.fi on Suomen Yrittäjien tarjoama, kaikille yrittäjille avoin palvelu, josta yrittäjä voi löytää ammattilaisen sparraamaan liiketoimintaansa tai tukemaan jaksamisessa tässä poikkeuksellisen vaikeassa ajassa.  Lue lisää (lisätty 20.3.2020)

 • Kauppalehti: Kriisi mittaa johtajan resilienssin – Näin poikkeustilasta selviää.
  Koronaepidemia pakottaa yritykset arvioimaan uudelleen toimintaansa. Parhaiten palautuvat ne, jotka osaavat sopeutua uuteen tilanteeseen. Lue lisää (lisätty 16.4.2020)

Yrittäjien palvelut Utajärvellä vanhuksille ja kotitalouksille

 • Palvelulista Listaa päivitetään jatkuvasti. Jos tarjoat kotipalveluja jalkahoidosta kaupassakäyntiin, ilmoita siitä Vuokko Pasolle, 050 411 4484, vuokko.paso@utajarvi.fi.
päivitetty viimeksi: 08.06.2020 20:53

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta