Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Uusi asumisen malli houkuttelee Utajärvelle

06.11.2020 klo 14:03

Uusi asumisen malli houkuttelee Utajärvelle

Utajärvelle suunniteltu GeoHouse Älykylä® on herättänyt paljon kiinnostusta heti kohdemarkkinoinnin alettua. Kohtuuhintainen, ekologinen ja huippumoderni asuminen houkuttaa ihmisiä kaikista ikäryhmistä. Eniten kiinnostusta on nuorissa lapsiperheissä.

Vuosi sitten Älykylä® -konseptin kehittänyt Arctic Smart Village Oy päätti, että kohdemarkkinointia varten asuinalue tulee suunnitella pidemmälle. Ja se näyttää kannattaneen. Hiljattain alkanut kohdemarkkinointi on hyvin lyhyessä ajassa poikinut paljon yhteydenottoja asumisesta kiinnostuneilta. Yritys ei ole vielä ehtinyt kontaktoida kaikkia jo aiemmin kiinnostuksensa ilmaisseita, mutta tilanne ilahduttaa yrityksen toimitusjohtaja Juri Laurilaa. ”Vuosien työn jälkeen nyt viimein nähdään, miten ihmiset ottavat uuden asumisen mallin vastaan”, hän kertoo ja jatkaa ”joudumme ehkä pohtimaan ensimmäisen vaiheen laajentamista tavoitellusta 15 talosta hieman suuremmaksi”.

Utajärven GeoHouse Älykylä® on maailman ensimmäinen ryhmärakennuttamalla perustettava osuuskuntapohjainen ja energiaomavarainen (hiilineutraali) asuinalue, jossa pääsee asumaan huippumoderniin hirrestä rakennettuun älytaloon. Alueelle tulee lisäksi kylätalo ja rantasauna, sekä kaksi upouutta Mercedes-Benz Plug In Hybridiautoa asukkaiden käyttöön. Kohde on kestävän asumisen pioneerikohde, jossa kestävyyden osa-alueet on huomioitu kokonaisvaltaisesti.

Kunta vahvasti mukana

Utajärven kunta on vahvasti mukana hankkeessa. Kunta muun muassa osallistuu osuuskuntaan yhdellä osuudella ja vastaa alueen infraratkaisuista. ” Olemme kuntana aidosti tukemassa osuuskunnan perustumista. Näemme, että tämänkaltainen yhteisöllinen omakotiasuminen on yksi tulevaisuuden asumismuoto. Tulemme osaltamme osuuskuntaan liittymällä tukemaan yhteisöllisyyden rakentumista ja pohdimme myös erilaisia konkreettisia yhteistyömalleja osuuskunnan ja kunnan kanssa” kunnanjohtaja Anne Sormunen kertoo innostuneesti.

Osuuskunta pyritään perustamaan joulu-tammikuussa ja rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä 2021. Laurila kertoo, että osuuskunnan perustamisen jälkeen, kun tiedämme tarkasti talojen lukumäärän, kilpailutamme vielä esimerkiksi maatyöt ja muut osat, joita ei voi etukäteen kilpailuttaa. ”Rahoitustakaan ei voi kilpailuttaa ennen lopullisen osallistujamäärän ja kustannusarvion varmistumista”, Laurila kuvailee.

Osallistu Älykylä -webinaariin 18.11.2020

Arctic Smart Village Oy järjestää 18.11.2020 klo 18-20 webinaarin, jossa kerrotaan tarkemmin Älykylä® -konseptista, ryhmärakennuttamisesta, GeoHouse Älykylän aluesuunnitelmasta ja siitä, miten pääsee mukaan hankkeisiin. Webinaarissa voi esittää myös kysymyksiä ja kommentteja. Ilmoittautuminen webinaariin täältä.

Tutustu Älykylään tästä www.alykyla.fi

 

Lisätietoja:

päivitetty viimeksi: 06.11.2020 14:03

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta