Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärvellä todettu joitakin koronavirustartuntoja

10.11.2020 klo 14:48

Utajärvellä on viikonlopun ja alkuviikon aikana todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartuntoja on tällä hetkellä yhteensä kuusi, ja kunta nousee näin ollen myös valtakunnalliselle koronakartalle. Kaksi tartuntaa on todettu aiemmin. Nyt todetut neljä tartuntaa kuuluvat kaikki samaan altistumisketjuun. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Tartuntaketjua selvitetään parhaillaan.

Nyt esille tulleet tartunnat on todettu yksittäisissä kotitalouksissa ja altistumista on tapahtunut perhepiirissä. Tästä johtuen uusia sairastumisia on ilmaantunut perheiden sisällä. Karanteenissa olevien vointia seurataan aktiivisesti, jotta jatkotartunnat havaitaan ajoissa, ja tarvittaessa otetaan lisänäytteitä.

Varotoimenpiteenä havaituille tartunnoille on Utajärvellä suljettu ryhmäpäiväkoti. Sulku on tehty tämän viikon ajaksi. Mikäli uusia tartuntoja ei viikon aikana ilmene, päiväkoti avautuu normaalisti maanantaina 16.11.

Koronaohjeistuksia on edelleen syytä noudattaa huolellisesti

”Aihetta huoleen koronainfektion laajemmasta leviämisestä kunnassa ei ole tällä hetkellä ilmennyt ja tilanne on meillä hyvin hallinnassa. Koronaohjeistuksia on edelleen syytä noudattaa huolellisesti. Hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälien noudattaminen ovat parhaita keinoja koronaviruksen leviämisen estämisessä. Myös maskeja kannattaa käyttää, kun turvavälit eivät toteudu”, sanoo Oulunkaaren johtava lääkäri, ylilääkäri, Tuula Saukkonen.

Koronanäytteitä otetaan edelleen matalalla kynnyksellä. Infektiopoliklinikalle tai terveysasemalle ei kuitenkaan pidä mennä ilman ajanvarausta, vaan testaamisen tarve ja toimenpiteet kartoitetaan ensin. Mikäli kärsii flunssan oireista tai epäilee koronatartuntaa, onkin aina syytä ottaa yhteyttä ensin puhelimitse terveysasemalle. Terveydenhuollosta ollaan myös aina yhteydessä altistuneisiin, eikä altistumisista tarvitse itse kysellä esimerkiksi terveysasemalta.

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, johtava lääkäri, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Ritva Väisänen, vt. terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.com

päivitetty viimeksi: 10.11.2020 14:48

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta