Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärven koronatilanne rauhallinen, ryhmäpäiväkoti avautuu maanantaina

15.11.2020 klo 17:22

Utajärven ryhmäpäiväkodin toiminta jatkuu maanantaina 16.11. normaalisti. Ryhmäpäiväkoti suljettiin varotoimenpiteenä Utajärvellä havaituille koronatartunnoille. Päiväkotiin liittyviä koronatartuntoja tai -altistumisia ei ole tullut esille. Koronatilanne Utajärvellä on muutenkin rauhallinen eikä uusia tartuntoja ole löytynyt. Myös tartuntaketju on jäljitetty.

Hakeudu koronatestiin matalalla kynnyksellä

Vaikka uusia tartuntoja tai altistumisia ei ole tullut Utajärvellä esille, on koronaohjeistusten noudattaminen edelleen erittäin tärkeää: muista hyvä käsi- ja yskimishygienia sekä turvavälit. Pysyttele sairaana kotosalla ja hakeudu koronatestiin matalalla kynnyksellä, jos flunssan oireita ilmenee. Infektiopoliklinikalle tai terveysasemalle ei kuitenkaan pidä mennä ilman ajanvarausta, vaan testaamisen tarve ja toimenpiteet kartoitetaan ensin. Ensimmäinen yhteydenotto terveysasemalle tuleekin tehdä aina puhelimitse. Terveydenhuollosta ollaan myös aina yhteydessä korona-altistuneisiin, eikä altistumisista tarvitse itse kysellä esimerkiksi terveysasemalta.

Isoja kokoontumisia ja juhlia on syytä välttää

Oulunkaaren alueella voimassa ovat edelleen perustason suositukset. Isoja kokoontumisia ja juhlia on syytä välttää myös perhepiireissä. Myös etätyö on suositeltavaa kaikille, joille se on mahdollista. Suu- ja nenäsuojia suositellaan käyttöön joukkoliikenteessä, riskialueilta saapuessa tai matkalla koronatestiin tai, jos näiden aikana on välttämätön tarve liikkua kodin ulkopuolella. Suojaimia on suositeltavaa käyttää myös muissa tilanteissa, joissa turvavälit eivät toteudu, esimerkiksi ruuhkaisissa kaupoissa. Myös terveydenhuollon potilastyössä käytetään maskia ja suositus koskee myös potilaita.

Lisätietoja:

Tuula Saukkonen, johtava lääkäri, ylilääkäri, Oulunkaari
P. 050 597 9971, tuula.saukkonen@oulunkaari.com

Ritva Väisänen, vt. terveyspalvelujohtaja, Oulunkaari
P. 050 348 0517, ritva.vaisanen@oulunkaari.com

päivitetty viimeksi: 15.11.2020 17:23

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta