Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärven kunta on mukana Vetoa ja pitoa kuntatyöhön -hankkeessa

23.11.2020 klo 13:03

Utajärven kunta on mukana Vetoa ja pitoa kuntatyöhön -hankkeessa

Utajärven kunta on osatoteuttajana Vetoa ja pitoa kuntatyöhön-hankkeessa. Hankkeessa ovat mukana myös Pudasjärven kaupunki, Vaalan kunta, Ii ja Oulunkaaren ky. Iin kunta on hankkeen päätoteuttaja. Utajärven ja Vaalan kunnat tekevät tiivistä yhteistyötä hankkeen parissa.

Hanke kestää 1.6.2020-31.12.2022 ja Utajärvellä hankkeen vetäjänä työhyvinvointikoordinaattori Pauliina Valkovirta. Hankkeen projektipäällikkönä toimii Saara Penttilä.

Hanke tukee työssä jaksamista

Utajärven kunnassa toteutettiin henkilöstökysely alkuvuodesta 2019, jossa esille nousivat erityisesti haasteet varhaiskasvatuksen henkilöstön työtyytyväisyydessä sekä työssä jaksamisessa.

Utajärven kuntastrategiassa yhtenä keskeisimpänä toimenpiteenä on lapsiperhepaketti, joten varhaiskasvatuksen henkilöstön työtyytyväisyyden nostaminen ensiarvoisen tärkeää, jotta kuntalaisille olisi mahdollisuus tarjota laadukasta varhaiskasvatusta myös jatkossa.

Utajärvellä työhyvinvointihankkeessa tehtävä kehitystyö on aloitettu varhaiskasvatuksen, hallinnon ja hyvinvointipalveluiden parissa. Lisäksi heti alusta alkaen mukana ovat kaikkien toimialojen esimiehet. Myöhemmin työhyvinvoinnin kehitystyöhön osallistetaan koko kunnan henkilöstö.

Utajärvellä meneillään oleva organisaatiouudistus nosti myös tarpeen työhyvinvoinnin kehittämiselle, sillä kunnan esimiestyön ja esimiesten työhyvinvointiosaamisen vahvistaminen nähdään tärkeänä organisaatiouudistuksen jalkauttamisessa.

Työhyvinvointihankkeen keskeiset tavoitteet

Alkusyksystä Utajärvellä käynnistyneen työhyvinvointihankkeen keskeiset tavoitteet on mietitty yhteistyössä hankkeeseen osallistuvien kuntien kanssa. Hankkeen toteuttajilla on yhteneväisiä haasteita henkilöstön työhyvinvoinnin eri osa-alueilla. Hankkeeseen osallistuvilla osatoteuttajilla on myös samankaltaisia tavoitteita saavutettavista tuloksista ja ajatuksia toimenpiteistä niiden ratkaisemiseksi.

  • Päätavoitteena on kohentaa esimiesten ja työntekijöiden työssä jaksamista ja työhyvinvointia sekä pidentää työuria
  • Tavoitteena on edistää työn merkityksellisyyden kokemusta, itseohjautuvuutta, osallisuutta ja motivaatiota
  • Keskitytään koko henkilöstön työssä jaksamisen tukemiseen, huomioidaan työtehtävien ja työuran eri vaiheiden mukanaan tuomat haasteet
  • Tavoitteena on myös lisätä osatoteuttajien vetovoimaa mielekkäänä työpaikkana, jossa työhyvinvointiin panostetaan
päivitetty viimeksi: 11.11.2022 07:59

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta