Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanjohtajan tervehdys

24.11.2020 klo 16:02

Syksy on edennyt talveksi ja olemme globaalisti koronaviruksen myötä edelleen arvaamattomassa tilanteessa. Olemme kuluvan vuoden aikana ymmärtäneet viruksen vakavuuden ja joutuneet elämään uusien rajoitusten ja suositusten mukaista rajoitettua elämää. Tällä hetkellä olemme tilanteessa, jossa koronarokotuksia kehitetään lupaavalla vauhdilla. Se on meille kaikille lupaus siitä, että tulemme voittamaan tämän virustaistelun.

Teemme aktiivista työtä yhteistyössä Oulunkaaren kuntayhtymän kanssa tartuntaketjujen kartoituksen osalta sekä tarvittaessa rajoitamme toimintojamme kuntakohtaisesti. Joudumme koko ajan reagoimaan muuttuvaan koronatilanteeseen sekä alueellisiin ja kansallisiin suosituksiin ja arvioimaan, missä vaiheessa leviämisen suhteen olemme. Tämä vuosi on opettanut meille paljon. Olemme oppineet digitalisaation tukemana uusia palvelumalleja ja työmuotoja, jotka ovat muokanneet myös positiivisesti yhteiskuntaamme. Kehitimme kunnassa valmiuslain voimassaolon aikana palvelumalleja, kuten kauppakassipalvelun, kuntalaisten suojaamiseksi. Nämä palvelumallit ovat edelleen otettavissa käyttöön nopeallakin aikataululla.

Tällainen aktiivinen varallaolo viruksen suhteen vaatii paljon henkisiä voimavaroja ja jaksamista meiltä kaikilta. On erittäin tärkeää, että edelleen jaksamme sitoutua kansallisten ja alueellisten suositusten mukaiseen elämään ja kannustamme myös toisia tekemään kaikkensa, ettei koronavirus pääse leviämään joukossamme. Meidän kaikkien voimavaroja koetellaan nyt. Kannustetaan toisiamme, huolehditaan toisistamme ja uskotaan, että ensi vuoden aikana tilanne muuttuu valoisammaksi rokotusten aloittamisen myötä.

Muistutan teitä kaikkia, että on edelleen tärkeää huolehtia riittävistä etäisyyksistä, maskisuosituksesta ja käsihygieniasta sekä sairastaa flunssat rauhassa kotona. Lisäksi muistutan kuntalaisia ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä terveydenhuoltoon mahdollisen koronatestauksen osalta. Toivotaan, että ensi kesänä saamme auringon valon lisääntyessä nauttia elämästä jo vapaammin. Uskotaan tähän.

Ollaan yhteydessä,

Terveisin Anne

päivitetty viimeksi: 24.11.2020 16:03

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta