Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärven kunnan koronatiedote 1.3.2021

01.03.2021 klo 09:21

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui ylimääräisen kokoukseen perjantaina 26.2. Ryhmä ei tällä erää linjannut muutoksia alueen koronasuosituksiin, vaan totesi, että tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran tiistaina 2.3. Utajärven kunnassa voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia päivitetään koordinaatioryhmän linjausten mukaisesti.

Alueen epidemiologinen tilanne ei ole oleellisesti muuttunut sen jälkeen, kun suosituksista edellisen kerran linjattiin. Tilannetta seurataan kuitenkin aktiivisesti ja muutoksia suosituksiin ja rajoituksiin voidaan tarvittaessa tehdä, myös valtakunnalliset linjaukset huomioiden.

Pohjois-Pohjanmaa on epidemian kiihtymisvaiheessa, joten alueella valmistaudutaan valtioneuvoston suosituksen mukaisesti sulkuvaiheen toimenpiteiden käyttöönottoon 8.3. alkaen.

Koronarokotusten osalta kannattaa seurata Oulunkaaren kuntayhtymän päivittyvää tiedotetta asiaan liittyen.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston määräys yleisötilaisuuksien järjestämisestä saapui kunnan kirjaamoon 1.3. Määräys on voimassa ajalla 1.3.2021-31.3.2021 Päätöksessä AVI kieltää tartuntatautilain nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita.

päivitetty viimeksi: 01.03.2021 09:21

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta