Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanjohtajan terveiset

10.05.2021 klo 11:49

Kunnanjohtajan terveiset

Kunnalla on takanaan jälleen toiminnallisesti ja taloudellisesti hyvin onnistunut vuosi. Talous saatiin yhteistyön tuloksena edelleen pidettyä vakaalla pohjalla ja onnistuimme tekemään ylijäämäisen tilinpäätöksen poikkeavista olosuhteista huolimatta.

Kunnassa on tällä valtuustokaudella investoitu rohkeasti niin kunnan kuin yritystenkin toimesta. Lisäksi on viety vahvasti strategisia kehittämishankkeita eteenpäin. Olemme luoneet yhdessä kehittämismyönteistä toimintakulttuuria valiokuntatyöskentelyn kautta. Tämän myötä olemme saaneet rakennettua myös vahvoja kumppanuusverkostoja. Yhteistyön tuloksena on käynnistynyt merkittäviä uusia kaavaprosesseja teollisuus- ja asuinalueille. Lisäksi asuin- ja vapaa-aikatonttikysyntä on kasvanut tasaisesti ja vuokra-asunnot ja päiväkoti ovat täynnä mm. vetovoimaisen lapsiperhepaketin tukemana.

Tällä valtuustokaudella myös tuulivoimahankkeet ovat edistyneet vahvasti. Myönteistä kehitystä on tapahtunut laaja-alaisesti. Nykyinen valtuusto on strategian toimeenpanon lisäksi onnistunut erinomaisesti myös talouden hoidossa, sillä talous on ollut valtuustokauden jokaisena vuotena tasapainossa.  Tämä antaa elokuussa alkavalle uudelle valtuustokaudelle hyvät peruslähtökohdat.

Koronaviruksen vuoksi olemme eläneet poikkeusolosuhteissa jo reilun vuoden ajan. Olemme onnistuneet rajoitusten osalta tuottamaan palveluita innovatiivisesti ja monimuotoisesti yhteistyön kautta. Rokotusten lisääntymisen tukemana olemme myös täällä Utajärvellä siirtymässä hallitusti kesän aikana normaalitilaan myös aikuisten toimintojen osalta.

Meidän on hyvä muistaa, että koronaviruksen käyttäytyminen on edelleen arvotuksellista ja se voi hyvinkin nopeasti muuttaa elämäämme. On tärkeää edelleen huomioida jo tutuiksi tulleet käsi- ja yskimishygieniaohjeet ja riittävät etäisyydet erityisesti tapahtumien yhteydessä. 

Oikein hyvää ja rentouttavaa kesäaikaa! Jos teillä on mielenpäällä asioita, niin olkaa reilusti yhteydessä.

Anne Sormunen, kunnanjohtaja

sähköposti: anne.sormunen@utajarvi.fi, puh. 040 482 6444

Utajärvi –  Edellytyksiä onnellisuudelle
”pikkuisen paremmin kuin muut”

päivitetty viimeksi: 10.05.2021 11:49

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta