Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärven varhaiskasvatuksen vuorohoitoa koskevat ilmoitukset

11.08.2021 klo 15:07

Hoitoajat ja hoitoaikojen muutokset on ilmoitettava aina kirjallisesti. Hoitoajat ilmoitetaan ensisijaisesti Wilman kautta, päiväkodista saatavalla lomakkeella, sähköpostilla tai puhelimitse teksti-/Whatsapp-viestillä.  Lapsen hoitoaika vuorohoidossa muodostuu perheen aikuisten yhteen sovitettujen työ- tai opiskeluaikojen pohjalta. Vanhempien tulee toimittaa työnantajan antamat työvuorolistat aina, kun lapselle varataan vuorohoitoa.

Jos ilmoitettuun hoitoaikaan tulee muutos tai se vaihtuu vapaapäiväksi, tulee asiasta tiedottaa hoitopaikkaan mahdollisimman nopeasti. Henkilöstöresursoinnin vuoksi ilta- yö- ja viikonloppuhoidon peruuntumiset on ilmoitettava välittömästi päiväkotiin. Toivottavaa olisi, että muutoksista kerrottaisiin jo edeltävänä päivänä, viimeistään kuitenkin hoitopäivän aamuna. Asiasta ei voi ilmoittaa vasta lasta hoitoon tuotaessa. (Sivistysvaliokunta 04.06.2018 § 23, Kunnanhallitus 26.06.2018 § 169)

Lapsen edun mukaista on, että lapsen päivähoidossa oloaika ei muodostu liian pitkäksi. Kuten muussakin päivähoidossa, suositus lapsen hoitopäivän pituudesta on varhaiskasvatuslain mukaisesti korkeintaan 10 tuntia. Vanhemman vapaa/lomapäivät ovat myös lapsen edun mukaisia vapaa/lomapäiviä. Vanhemman vapaapäivinä, lomapäivinä ja sairauslomalla ei tarjota vuorohoitoa.

  • Varhaiskasvatuksen aloittamisvaiheessa on tärkeää, että vanhempi saa tietoa päivähoitoryhmän toiminnasta. Tästä syystä järjestään jokaiselle vanhemmalle tapaaminen, jossa henkilökunta käy vanhempien kanssa läpi vuorohoidon periaatteita. Samalla saadaan tietoa lapsesta ja hänen tottumuksistaan. Tärkeää on myös, että perheet voivat kertoa odotuksistaan, toiveistaan ja mieltä askarruttavista asioista hoitosuhteen alkaessa. Tämän tapaamisen jälkeen perheen lapset/ lapsi tulevat vanhemman kanssa tutustumaan uuteen hoitopaikkaansa.
  • Varhaiskasvatuksessa oleville lapsille laaditaan lapsen henkilökohtainen varhaiskasvatussuunnitelma (VASU) yhteistyössä vanhempien kanssa. Lisäksi tarjolla on Lapset puheeksi –keskustelu.
  • Äkillinen hoitoaikojen muuttuminen: Hoitoajat voivat muuttua äkillisesti johtuen monista eri syistä. Tällöin hoito järjestetään aina, mikäli se ei aiheuta muutoksia jo olemassa oleviin työvuoroihin. Vastuu omien lasten hoidon järjestämisestä on kuitenkin näissä tilanteissa aina vanhemmilla. Varhaiskasvatuslain mukaisesti yhtä päiväkodin työntekijää kohti voi olla neljä kokopäiväistä alle kolmevuotiasta lasta tai seitsemän yli kolmevuotiasta lasta. Jotta voidaan varmistaa, että lasten hoitojärjestelyt ovat aina mahdollisimman turvallisia, riittävä määrä työntekijöitä on oltava paikalla.
päivitetty viimeksi: 11.08.2021 15:07

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta