Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärven kunnan covid-19 katsaus ja suositukset 30.11.21

01.12.2021 klo 09:32

Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän kokoontuessa on todettu, että koronatilanne on edelleen pahentunut. Pohjois-pohjanmaalla on paljon tartuntoja ja tartunnanjäljityksen ruuhkautuessa ei kaikkia saada jäljitettyä.

Koronatilanteen vuoksi alueella otetaan käyttöön laaja etätyö- ja kokoussuositus. Etätöitä tehdään kaikissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista. Suositellaan siirtymään mahdollisimman kattavasti etäkokouskäytäntöihin.

Maskisuositus tiukentuu niin, että maskisuositus koskee peruskouluissa kuudennen ja sitä ylempien luokka-asteiden oppilaita. Suositus koskee myös henkilökuntaa.

Koordinaatioryhmän tiedotteessa on todettu myös, kotona tehtävät antigeenitestit ovat hyvä lisä terveydenhuollossa tehtävien testien lisäksi. Kotitestillä saatu positiivinen tulos varmistetaan terveydenhuollossa. Testin tekeminen sopii henkilölle, jolla on hengitystieoireita, nuhaa, yskää tai kuumetta.

Yksityistilaisuudet suositellaan järjestettäväksi mahdollisimman pieninä.

Lisäksi koordinaatioryhmä on tehnyt esityksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle, että alueelle asetetaan lisärajoituksia. Näistä tiedotamme myöhemmin, kun rajoituksista tulee päätöksiä.

Lisätietoja

Reetta Tuovinen, vs. Hyvinvointijohtaja, Utajärven Kunta

Puh: 040 529 8359

päivitetty viimeksi: 01.12.2021 09:32

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta