Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärven kunnan covid-19 katsaus ja suositukset 21.12.2021

21.12.2021 klo 10:12

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on kokoontunut 20.12.21.

Ryhmässä on todettu, että Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne jatkuu edelleen vaikeana. Terveydenhuollon kuormitus niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossakin on korkealla tasolla. Koordinaatioryhmä painottaa, että olennaista vaikeiden taudinkuvien estämisessä on edelleen rokotekattavuuden parantaminen. 

Koordinaatioryhmä on todennut, että terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi alueelle on välttämätöntä asettaa uusia rajoituksia. Koordinaatioryhmä suosittaa aluehallintovirastoa kieltämään yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella. Täyskiellon myötä tilaisuuksia ei voisi järjestää koronapassin avulla.

Lisäksi koordinaatioryhmä suosittaa aluehallintovirastolle, että se asettaisi alueelle tartuntatautilain 58 g -pykälän mukaisia sulkutoimenpiteitä.

Mikäli aluehallintovirasto päättää ottaa tämän pykälän mukaisia sulkutoimenpiteitä käyttöön, se tarkoittaisi käytännössä sitä, että liikuntapaikat, kuntosalit ja jäähalli suljettaisiin. Tiedotamme näistä lisää, kun aluehallintovirasto tekee päätöksiä.

Koordinaatioryhmä suosittaa myös kiristämään ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoja koskevia rajoituksia Pohjois-Pohjanmaalla. 

Maskisuositukset ovat edelleen voimassa. Maskia suositellaan käytettäväksi aina sisätiloissa, kun turvaväliä ei pystytä toteuttamaan. Myös käsidesin käyttö pitää muistaa.

Joulua suositellaan viettämään perhepiirissä mahdollisimman pienimuotoisesti.

Koululaisten etäopetukseen siirtymisestä on annettu ennakkovaroitus 4. vuosiluokalta ylöspäin. Koulu on varautunut asiaan mutta lopullista päätöstä ei ole vielä tehty. Tiedotamme myös tästä, mikäli etäopetukseen siirtymisestä päätetään.

Sairaana ei tule lähteä ihmisten ilmoille vaan on tärkeää jäädä kotiin sairastamaan. Jos on hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, nuhaa tai yskää, kannattaa tehdä apteekista tai kaupasta ostettava koronan antigeeni-pikatesti. Jos kotitestistä saa positiivisen testituloksen, tulee hakeutua koronatestiin terveydenhuoltoon.

Lisätietoja

Reetta Tuovinen, va. Hyvinvointijohtaja, Utajärven Kunta

Puh: 040 529 8359

päivitetty viimeksi: 21.12.2021 10:12

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta