Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanjohtajan terveiset

22.12.2021 klo 16:01

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika näin vuoden lopussa tarkastella tätä vuotta ja siirtää myös joitain ajatuksia tulevaan vuoteen.

Kulunut vuosi on ollut positiivisen kehityksen vuosi vaikka olemme eläneet koronaviruksen myötä ajoittain poikkeavia aikoja. Kunnan toimintaympäristössä on tämän vuoden aikana tapahtunut hyvää muutosta. Verotuloissa on näkynyt positiivista liikehdintää ja viimeisimmässä tilastossa kuntaan muuttavien lapsiperheiden osalta on näkynyt myönteistä muutosta. Lapsiperhepaketti toimii ja palveluiden laatu on koettu hyväksi. Unelmakotimallin tukemana Kirkonmutkan rakentaminen on käynnistymässä, ja tämä on tuonut lisää elinvoimaa. Resurssiviisauden käsikirjan käyttöönoton myötä uusia yrittäjiä on tullut aktiiisesti. Mustikkakankaan teollisuusalueen ja Rokuan ydinalueen kaavoitetut tontit on myyty ja tuulivoimapuistojen osalta useat hankevalmistelut etenevät.  Onnellisuuskyselyn mukaan kuntalaiset kokevat edelleen onnellisuutta, vaikka korona-aika on tunnetta heikentänyt.  Olemme kulkemassa oikeaan suuntaan ja tätä suuntaa meidän on hyvä jatkaa luotettavana kumppanina verkostojemme kanssa.

Elämme ensi vuonna kunnassa vahvaa muutosvuotta. Sosiaali-ja terveydenhuollon rakennemuutos konkretisoituu. Meidän tulee kuntana asemoida toimintaamme, rakentaa uutta kuntakuvaa ja sitä tukevia toimintoja. Roolimme paikallisena ihmisten yhteisön rakentajana alueen elinvoiman, yrittäjyyden ja työllisyyden edistäjäksi tulee vahvistumaan edelleen. Rajapinnat hyvinvointialueen ja kuntien välille rakentuvat konkreettisesti. Tulemme panostamaan vahvasti rajapintayhteistyöhön, jotta voimme yhteisillä toiminnoillamme tukea kuntalaisten hyvinvoinnin edistymistä. Ensi vuonna vahvistamme edelleen myös kuntabrändiä, tarjoamme lapsiperhepaketin etuja, järjestämme monipuolisia hyvinvointia tukevia tapahtumia, viemme Unelmakoti-hanketta hanketta eteenpäin, olemme mukana Rokua Geopark matkailun kehittämishankkeissa ja jatkamme Oulujokilaakson kuntien kuntayhteistyötä. Lisäksi vahvistamme Yrityspuisto Oy:tä kehitysyhtiönä. Sen tukemana kehitämme sekä omaa että alueellista elinkeinoelämää. Lisäksi teemme aktiivista yritys-asunto- ja tuulivoimakaavoitusta elinvoiman kasvun mahdollistamiseksi.

Kiitos kaikesta tehdystä työstä. Pilkettä silmäkulmassa luottamuksellisessa ilmapiirissä olemme saaneet yhdessä aikaan onnistumisia. Olemme tehneet hyvää työtä kaikilla tasoilla.

Hyvää joulunaikaa teille kaikille ja onnea sekä menestystä vuodelle 2022!                            

Yhteistyöterveisin, Anne

päivitetty viimeksi: 22.12.2021 16:01

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta