Rokuan joukkoliikenneyhteydet
Julkaistu 18.04.2023

Rokualle pääsee linja-autolla kesäkuun alusta lokakuun alkuun. Linja-auto kulkee reitillä Vaala-Rokua-Utajärvi-Oulu jokaisena viikonpäivänä ajalla 5.6.–6.8.2023 ja sen jälkeen viikonloppuisin 1.10. saakka. Pysähtymispaikkana Rokualla ovat Rokua Health & Spa -hotellin sekä Rokuanhovintien pysäkit. Vuoroja liikennöi Oulaisten Liikenne Oy.

Rokuan suunnan linja-autovuoroille on vaihtoyhteyksiä Oulun ja Kajaanin välisestä juna- ja linja-autoliikenteestä. Vaihdot on järjestetty Vaalassa tai Utajärvellä.

  • Vaalan rautatieaseman kautta ajetaan linja-autovuorot, joilla on vaihtoyhteys junaliikenteeseen.
  • Utajärvellä linja-autovuorot eivät aja rautatieaseman kautta. Lähin linja-autopysäkki sijaitsee Utajärven kirjaston edessä n. 300 m päässä rautatieasemalta. Rautatieaseman ja vaihtopysäkin välillä on viitoitus.
  • Utajärvellä on lisäksi mahdollisuus vaihtaa yhdestä Rokualta saapuvasta linja-autovuorosta Kajaaniin lähtevään linja-autovuoroon. Vuorot pysähtyvät Utajärven keskuspysäkillä, osoitteessa Koulutie 5 sijaitsevan leipomon edessä.

Joukkoliikenne Oulun suunnasta Rokualle

Oulun suunnasta Rokualle ja takaisin pääsee suorilla tai vaihdollisilla yhteyksillä. Vaihdollisiin yhteyksiin sisältyy vaihto linja-auton ja junan välillä Vaalan rautatieasemalla.

Oulusta Rokualle lähtee suora linja-autovuoro maanantaista perjantaihin klo 8.20 ja 18.25 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.30. Lisäksi Oulusta lähtee klo 10.03 Vaalaan juna, jolta on lauantaisin ja sunnuntaisin vaihtoyhteys Rokualle kulkevaan linja-autoon.

Rokualta Ouluun lähtee suora linja-autovuoro maanantaista perjantaihin klo 16.10 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.40. Lisäksi Rokualta lähtee lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17.55 linja-auto, jolta on vaihtoyhteys Vaalasta Ouluun kulkevaan junaan.

Joukkoliikenne Kajaanin suunnasta Rokualle

Kajaanin suunnasta Rokualle ja takaisin pääsee vaihdollisilla yhteyksillä. Vaihdollisiin yhteyksiin sisältyy vaihto linja-auton ja junan tai toisen linja-auton välillä. Vaihtopaikka riippuu vuorosta.

Kajaanista maanantaista perjantaihin klo 14.32 ja 17.36 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.17 lähteviltä junilta on vaihtoyhteys Rokualle kulkevaan linja-autoon. Vaihtopaikkoina ovat Vaalan rautatieasema (Kajaanista M-P 14.32 ja LS 9.17 lähtevät junat) tai Utajärvi (Kajaanista M-P 17.36 lähtevä juna). Utajärvellä vaihto edellyttää siirtymistä rautatieasemalta kirjaston edessä olevalle linja-autopysäkille.

Rokualta maanantaista perjantaihin klo 9.45 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.40 ja 17.55 lähteviltä linja-autoilta on vaihtoyhteys Kajaaniin kulkevaan junaan. Vaihtopaikkoina ovat Vaalan rautatieasema (Rokualta M-P 9.45 ja LS 17.55 lähtevät linja-autot) tai Utajärvi (Rokualta LS klo 11.40 lähtevä linja-auto). Utajärvellä vaihto edellyttää siirtymistä kirjaston edessä olevalta linja-autopysäkiltä rautatieasemalle. Lisäksi Rokualta maanantaista perjantaihin klo 16.10 lähtevältä linja-autolta on vaihtoyhteys Kajaaniin kulkevaan linja-autoon Utajärven keskuspysäkillä.

Lipputuotteet ja aikataulut

Rokuan suunnan sekä Oulun ja Kajaanin välisissä linja-autovuoroissa käytettäviä lipputuotteita myydään verkossa Matkahuollon eri myyntikanavissa. Kertalippuja myydään myös linja-autossa käteisellä sekä pankki- ja luottokorteilla. Vuorojen aikataulut tulevat saataville Matkahuollon aikatauluhakuun, reittioppaaseen ja Reitit ja liput -mobiilisovellukseen sekä Google Mapsiin. Aikatauluja ja tietoa lipputuotteista tulee saataville myös linja-autoihin.

Junien aikatauluja ja matkalippuja on saatavilla mm. VR:n verkkosivuilta.

HUOM! Juna-aikataulut ovat voimassa 18.6.2023 asti. Tiedote on päivitettävä uusien aikataulujen julkistamisen jälkeen.

 

päivitetty viimeksi: 18.04.2023 13:36