Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Taidetta kylille -hankkeen kahdeksas taideteos valmistui

Taidetta kylille -hankkeen kahdeksas taideteos valmistui

Lähekkö nää tanssimaan? osallistava tanssilava-teemainen teos on syntynyt Utoslahti-Lahdensuun alueelle kodan ja leikkikentän läheisyyteen. Lavalla on jo ensimmäinen tanssipari paikalla, liekö Hiltusen tilan ensimmäinen isäntä emäntineen? Isäntä kysyy: Lähekkö nää tanssimaan? Emäntä vastaan että kyllä mulla on tanssikengät tässä kassissa, että eiköhän lähetä! Kylätaiteilijana toimi Aimo Laitinen ja teos valmistui yhdessä kyläläisten kanssa ideoiden ja rakentaen. Tämä oli nyt viimeinen teos Taidetta kylille-hankkeen teoskokonaisuudesta eli 8 teosta on nyt valmiina.

Tanssiva puuveistos.

Taidetta kylille –hanke on tuonut nimensä mukaan taidetta Utajärven kylille sekä kirkonkylälle kesällä 2023. Hanketta rahoittaa Taiteen edistämiskeskus Taike harvaan asuttujen alueiden taide- ja kulttuuritoimintaan suunnatun erityisavustuksen (HaMa) kautta.
Hanketta koordinoi Utajärven kunta: Kulttuurituottaja Antti Viitala sekä hankkeen projektityöntekijä Riitta Johanna Laitinen. Maaseudun sivistysliitto toimii yhteistyökumppanina.

Tietoa hankkeesta
Taidetta kylille -hankkeeseen on palkattu eri alojen ammattitaiteilijoita sekä ITE-taiteilijoita kylätaiteilijoiksi Utajärven kylille sekä kirkonkylälle tekemään näkyväksi kylän ja kyläläisten tarinoita.

Taidetta kylille -hankkeen (15.11.2022-14.9.2023) myötä halutaan tuoda kulttuuria ja taidetta osaksi utajärvisten ihmisten arkea. Tavoitteena on kuntalaisten osallisuuden lisääminen: ihmisten mahdollisuus osallistua, kokea ja vaikuttaa taiteen keinoin oman lähiympäristönsä kehittämiseen.

Utajärven kunta on pinta-alaltaan laaja ja välimatkat kunnan sisällä ovat pitkät. Utajärvi on vahvojen kylien kunta. Haluamme tämän taidehankkeen avulla vahvistaa kyläläisten paikallisidentiteettiä, mutta myös lisätä vuoropuhelua ja mielenkiintoa kirkonkylän ja kylien välillä.
Haluamme myös vahvistaa utajärveläisyyttä: tehdä näkyväksi kuntamme ja kuntalaistemme tarinaa. Lopputuloksena kylille ja kirkonkylille on syntynyt useita fyysisiä taideteoksia riippuen taiteilijasta ja yhteisöstä.

Yhdessä teokset kertovat Utajärven tarinaa.

Nuorten teos: kuvataiteilija Oili Nissinen
Naaman kylä: kuvataiteilija Katri Oksanen
Sanki: veistotaiteilija Kari Viinikangas
Juorkuna: kuvataiteilija Oili Nissinen
Kirkonkylä: nykytaiteilija Kaisa Salmi
Kirkonkylä: nukketeatteritaiteilija Ilpo Mikkonen
Ahmas: veistotaiteilija Kari Viinikangas
Utoslahti -Lahdensuu: veistotaiteilija Aimo Laitinen

Laita kalenteriin 9.9. muistiin, sillä silloin pääsee kierrokselle tutustumaan teoksiin yhdessä. Tästä lisätietoa piakkoin.

Lisätietoja hankkeesta Johanna Laitinen 0405844907 tai johanna.laitinen@utajarvi.fi

julkaistu: 12.08.2023 klo 12:00, päivitetty viimeksi: 10.08.2023 15:15

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta