Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kerro mielipiteesi ja vaikuta Utajärven päästövähennyssuunnitelmiin

25.03.2020 klo 12:28

Utajärven kunta on liittynyt vuonna 2018 hiilineutraaliutta tavoittelevien kuntien HINKU-verkostoon, jossa kunnat tavoittelevat merkittävää kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä vuoteen 2030 mennessä.

 

Utajärven kunta on päättänyt laatia pitkän aikavälin suunnitelman, resurssiviisauden tiekartan, joka ohjaa kuntaa kohti päästöttömyyttä ja jätteettömyyttä. Kuntalaisilla on nyt mahdollisuus kertoa nettikyselyssä mielipiteensä tiekartassa ehdotetuista tavoitteista ja toimenpiteistä. Tiekartassa käsiteltyjä aiheita ovat energia, liikenne, materiaalikierrot, ruoka ja vesien käyttö. Tiekartta on yksi työvälineistä, joiden avulla päästövähennyksiä pyritään saamaan aikaan.

 

Tiekarttaa on valmisteltu kunnan koollekutsumassa työryhmässä viime keväästä lähtien. Valmistelussa ovat olleet mukana Euroopan aluekehitysrahaston rahoittaman VÄRE-hankkeen asiantuntijat Suomen ympäristökeskuksesta ja Iin Micropolis Oy:stä. Utajärvi on yksi VÄRE-hankkeessa mukana olevista kunnista Pohjois-Pohjanmaalla. Hankkeessa kartoitetaan ja suunnitellaan toimenpiteitä, joilla kunnat voivat vähentää päästöjä ja muita toimintansa ympäristövaikutuksia.

Kysely on auki 19.4.2020 saakka. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15-20 minuuttia.

Linkki kyselyyn:

https://link.webropolsurveys.com/S/F16FA102295F2954

 

 

Lisää HINKU-asiaa kunnan nettisivuilla https://www.utajarvi.fi/sivu/fi/asuminen_ja_ymparisto/utajarvi_on_hinku-kunta/

päivitetty viimeksi: 08.06.2020 20:53

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta