Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärven kunnan digitukitoiminta

08.03.2022 klo 12:18

Sähköisten palveluiden ja asiointimahdollisuuksien yleistyessä myös Utajärven kunnassa, tulee kunnan huolehtia omalta osaltaan laadukkaista digipalveluista, kuntalaisten digitaidoista ja tarjottavasta digituesta. 

Tällä hetkellä Utajärven kunnalla on jo käytössä useita sähköisiä palveluita, keskeisimpinä rakentamisen lupapalvelu Lupapiste, varhaiskasvatuksen ja opetustoimen Wilma-asiointipalvelu sekä kunnan verkkosivusto utajarvi.fi, johon kunnan tiedottaminen ja muu viestintä keskittyy. Uusia sähköisen asioinnin palveluita ollaan myös käyttöönottamassa kuluvan vuoden aikana, mm. asuntohakemuksiin ja avustushakemuksiin toteutetaan sähköisen hakemisen mahdollisuus. Jotta kaikilla kuntalaisilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet käyttää ja hyödyntää näitä sähköisiä palveluita ja sähköisen asioinnin mahdollisuuksia, digitukitoiminnan järjestäminen nähdään keskeisenä kehityskohteena.

Utajärven kunta tarjoaa digitukea ja sähköisen asioinnin neuvontaa kuntalaisille useissa kunnan toimipisteissä, mm. kirjastolla ja Asiointipisteessä. Utajärven Asiointipiste tarjoaa opastusta ja neuvontaa mm. Kelan ja TE-toimiston palveluihin.  Kirjastossa saa opastusta kirjaston sähköisten palveluiden, kuten e-aineistojen, verkkokirjaston, omatoimikirjaston ja asiakaskoneiden käyttöön. Lisäksi kirjastolta saa apua myös tiedonhakuun ja asiakkaan oman laitteen peruskäyttöön ilman ajanvarausta.

Uutena palveluna kunta tarjoaa digitukea ajanvarauksella. Kuntalainen voi varata ajan tapaamiseen, jossa hän saa neuvoja ja apua tietokoneen, matkapuhelimen, tabletin tai sähköisten palvelujen käyttöön. Ajanvarauksella tehtävä digituki mahdollistaa syvemmän neuvonnan laitteen tai palvelun käyttöön. Ajanvarauksen digitukitapaamiseen voi tehdä sähköisesti, kirjastolla asioinnin yhteydessä tai soittamalla.

Katso tarkemmat tiedot kunnan verkkosivustolta tästä linkistä.

 

päivitetty viimeksi: 08.03.2022 12:22

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta