Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanhallituksen 1.3.2022 päätöksiä

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle kahden osayleiskaavan laadinnan käynnistämistä.

Korteperän tuulivoimaosayleiskaavassa hankealueelle suunnitellaan alustavasti 5-9 tuulivoimalan sijoittamista. Megatuuli Oy on tuulivoimaloiden sijoittamissuunnitelmissaan käyttänyt kahden kilometrin suojaetäisyyttä vakituisesti asuttuihin asuntoihin sekä vapaa-ajan asuntoihin. Korteperän tuulivoimaosayleiskaavan osalta kunnanhallitus esittää valtuustolle hankkeen toteuttamiseksi laaditun kaavoitussopimuksen hyväksymistä. Kaavoitussopimuksessa sovitaan hankekaavoituksen kustannusten jaosta ja osapuolten vastuista. Osayleiskaavan laadinnan käynnistäminen sekä kaavoitussopimuksen hyväksyminen ovat valtuuston käsittelyssä 24.3.2022.

Kunnanhallitus päätti, että kunnan teollisuusalue ja Hietaselän lähienergia-alue kaavoitetaan omina osayleiskaavoinaan. Hietaselän alueelle laadittavan osayleiskaavan on tarkoitus mahdollistaa neljän tuulivoimalan, aurinkovoimaloiden ja muun teollisen toiminnan rakentumista. Skarta Oyj vastaa tuulivoimaloiden suunnittelusta ja rakentamista. Kunnan tavoitteena on muodostaa uusi teollisuustoimintojen alue. Toimijoiden yhteinen tavoite on luoda lähienergia-alue, jossa energian tuotanto ja kulutus tapahtuvat samalla kiinteistöllä. Kaavoitussopimuksella kunta ja Skarta Oyj ovat sopineet mm. kustannusten jaosta ja osapuolten vastuista. Valtuusto päättää Hietaselän osayleiskaavan laadinnan käynnistämisestä 24.3.2022 kokouksessaan.

Kunnanhallitus myönsi Kiinteistö Oy Järvenneidolle huolto- ja vuosikorjauksiin sekä asuntokannan kehittämiseen 80 000 €. Lisäksi kunnanhallitus myönsi avustuksia yhdistyksille yhteensä 38 300 €.

Lisäksi kunnanhallitus sai alustavat tiedot kunnan vuoden 2021 talouden toteumasta sekä katsauksen kunnan varautumisen tilanteesta ja kiintiöpakolaisten vuoden 2022 kiintiön kuntapaikkamäärästä. Kunnanhallitus käsittelee vuoden 2021 tilinpäätöstä 29.3.2022 kokouksessaan.

Lisätietoa aiheesta löydät tästä.

julkaistu: 01.03.2022 klo 16:03, päivitetty viimeksi: 14.08.2023 10:13

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta