Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Kerhotoiminta

Koulun kerhotoiminnalla tarkoitetaan perusopetuslain 47§:ssä mainittua ja opetussuunnitelman perusteissa määriteltyä toimintaa. Koulu määrää toiminnasta vuosittaisessa suunnitelmassa. Kerhotoimintaan osallistuminen on oppilaalle vapaaehtoista ja maksutonta.

Olemme kuntana olleet aktiivisesti mukana koulun kerhotoiminnan kehittämishankkeessa syksystä 2008 alkaen.   Valtion erityisavustusten turvin olemme saaneet kokeilla erilaisia kerhoja ja tarjota oppilaille mahdollisuuksia osallistua koulun kerhoihin lähes heti koulupäivän päätteeksi. Koulukyydityksessä oleville alakoulun oppilaille on pystytty järjestämään vaihtoehtoinen koulukuljetus kotiin. Lisäksi olemme mahdollistaneet iltapäivätoiminnassa olevien lasten osallistumisen koulun kerhotoimintaan. 

Kerhotoiminnan kehittämishanke päättyi heinäkuussa 2012. Kehittämistoiminta on antanut mahdollisuuden löytää Utajärven lapsia ja nuoria kiinnostavat koulun tarjoamat kerhotoiminnan muodot ja keinoja vakiinnuttaa kerhotoiminta luontevaksi osaksi vapaa-ajan toimintaa.  Kyselyt, joita on tehty kerhotoiminnan kehittämishankkeessa näyttävät vahvasti vuosi toisensa perään oppilaiden koulun järjestämän kerhotoiminnan kiinnostuksen kohteet, joita ovat kaikenlaiset käden työt (käsityöt, nikkarointi, askartelu), kielet ja kansainvälisyys, moniliikuntakerhot, kokkikerhot, musiikki. Nämä nousevat vahvasti esille. Tosin on yksittäisiä toiveita näytelmäkerhoille, valokuvaukselle, tietotekniikallekin.

päivitetty viimeksi: 28.04.2019 16:39