Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Tutorit ja oppilaskunta

Tutor on opiskelija, joka vapaaehtoisesti auttaa ja tukee ensimmäisen vuoden lukio-opiskelijoita eli ykkösiä. Auttaminen tarkoittaa tutustuttamista lukioon,sen tapoihin, kouluyhteisöön ja uusiin kavereihin. Tutorina saat ryhmätyökokemusta, johtamiskokemusta, kehität esiintymistaitojasi, saat uusia ystäviä, vastuuta, ymmärrystä lukion toiminnasta, valmiuksia toimia erilaisissa tilanteissa ja kehität ongelmanratkaisukykyäsi.

Tutorina saat koulutuksen, joka valmentaa sinut tähän tehtävään. Lisäksi toimit 2. ja 3. vuosikurssilla itse uusien tutoreiden kouluttajana.

Tutorointi tarkoittaa myös, että lukiossa järjestetään päämäärätietoisesti toimintaa ja tapahtumia, jossa tutorit kohtaavat ja ovat tekemisissä lukiolaisten kanssa. Tutorit tukevat tiiviin kouluyhteisön muodostumista.

Tutortoimintaan kuuluu myös oman lukion kehittäminen ja oppilaitoksen imagon kohottaminen sekä markkinointi. Tutor-kurssista saat yhden kurssin suoritusmerkinnän.

 

LUKION OPPILASKUNTA

Jokainen lukiolainen kuuluu koulun oppilaskuntaan. Oppilaskunta valitsee vuosittain keskuudestaan hallituksen, joka ajaa oppilaskunnan asioita yhteistyössä muun koulun henkilökunnan kanssa sekä järjestää erilaisia tapahtumia lukion arjen piristämiseksi.

päivitetty viimeksi: 30.04.2019 09:31