Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Varhaiskasvatus

Keisarintien päiväkoti on Utajärven ainoa päiväkoti, jossa on paikka sadalle lapselle. Toiminta tapahtuu pitkälti pienryhmissä, jolloin lapsen yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi. Varhaiskasvatus on lasten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä ja syrjäytymistä ehkäisevä palvelu. Varhaiskasvatuksessa opitut tiedot ja taidot vahvistavat lasten osallisuutta sekä aktiivista toimijuutta yhteiskunnassa. Lisäksi varhaiskasvatus tukee huoltajia kasvatustyössä sekä mahdollistaa heidän osallistumisensa työelämään tai opiskeluun.

Päiväkodin päämääränä on lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvun, kehityksen ja oppimisen tukeminen yhteistyössä vanhempien kanssa. Tarjoamme laadukasta ja lapsen yksilölliset tarpeet huomioivaa varhaiskasvatusta. Tavoitteemme on varmistaa, että lapsella on ympärillään välittäviä ihmisiä ja hän kokee tulevansa kuulluksi ja arvostetuksi yhteisön jäsenenä.

Varhaiskasvatukseen hakeminen

Utajärven kunnassa on käytössä sähköinen varhaiskasvatushakemus. Hakemukset tehdään Utajärven kunnan Wilmassa. 

Wilma varhaiskasvatuksessa

Utajärven kunnassa käytetään Wilmaa koulun lisäksi myös varhaiskasvatuksessa. Huoltajat voivat luoda itselleen Wilma-tunnuksen Utajärven kunnan Wilmaan. 

Varhaiskasvatussuunnitelma

Utajärven kunnan varhaiskasvatussuunnitelma pohjautuu Opetushallituksen Varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja varhaiskasvatuslakiin.

Varhaiskasvatuksen tietovaranto VARDA

Utajärven kunta tallentaa varhaiskasvatuksen tiedot kunnan käytössä olevan varhaiskasvatuksen tietojärjestelmän ja Vardan välisellä automaattisella tiedonsiirrolla.

Varhaiskasvatuksen tietovarannosta määrätään varhaiskasvatuslaissa (540/2018), joka astui voimaan 1.9.2018. Tietovarannon käyttöönotto tapahtuu vaiheittain 1.1.2019 lähtien. Lisätietoja aiheesta voit lukea Opetushallituksen -sivustolla.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Varhaiskasvatuspaikan voit irtisanoa alla olevalla lomakkeella. Palauta lomake täytettynä Keisarintien päiväkotiin, osoitteella; Utajärven kunta, Keisarintien päiväkoti Kirkkotie 36, 91600 Utajärvi. Varhaiskasvatuspaikkaa ei voi irtisanoa takautuvasti.

Yhteystiedot

Yksityisen hoidon tuen ja lasten kotihoidon tuen yhteystiedot: Kelan palvelupistehaku tai Kela-nettisivut.

Henkilöhaku

Päiväkoti Huvikumpu Utajärvi

Päiväkotiryhmä

Toimiala: Sivistyspalvelut
Toimipiste: Keisarintien päiväkoti, Kirkkotie 36
Palvelu: Varhaiskasvatuspalvelut
Sähköposti: huvikumpu@utajarvi.fi
Puhelin: 050 306 3237

Henkilöhaku

Päiväkoti Huvikumpu Utajärvi

Päiväkotiryhmä

Toimiala: Sivistyspalvelut
Toimipiste: Keisarintien päiväkoti, Kirkkotie 36
Palvelu: Varhaiskasvatuspalvelut
Sähköposti: huvikumpu@utajarvi.fi
Puhelin: 050 306 3237

päivitetty viimeksi: 15.09.2020 13:35