Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

KAAPO Kaupunki- ja kuntakeskustat pohjoisessa

KAAPO –hankkeessa edistetään kuntien viranomaisten, liike-elämän toimijoiden sekä asukkaiden tai asukasyhdistysten ja kotiseutuyhdistysten yhteistyötä, jonka päämääränä on yhteisen taajamaympäristön fyysinen ja toiminnallinen kehittäminen. Hankkeen tuloksena luodaan paikkaperustaista suunnittelua tukeva toimintamalli, joka soveltuu pikkukaupunkien keskustojen ja osakeskustojen toimijalähtöiseen kehittämiseen. Hankkeen aikana tuotetaan konkreettisia keskustojen/ kylien esitettyjen tavoitteiden pohjalta yrittäjyyspainotteisesti.

Hankkeen tavoitteena on yrittäjyyden lisääminen kuntakeskuksissa tarkastellen keskustojen palveluja, yrittäjien yhteistyötä ja mm. yrityspuistoja. Osatavoitteina on paikkaperusteisuus, energiaomavaraisuus, puurakentaminen ja rakennetun ympäristön eheyttäminen. Hankkeen tuloksena saadaan kuntakohtaisia kehittämissuunnitelmia, jotka voivat olla esimerkiksi keskustojen parantamissuunnitelmia, tieympäristön parantamissuunnitelmia, taajamaympäristön detaljisuunnittelua, rakennusten korjaussuunnitelmia, rakennusten kuntoarvioita ja vanhojen rakennusten uuden käyttötarkoituksen tarkastelua yrittäjyyden näkökulmasta tai yrityspuistojen kehittämistä.

Kuntien kehittämissuunnitelmia ohjaa paikallinen työryhmä ja asiantuntijaohjaus tulee Pohjois-Pohjanmaan liiton kautta.

Hankkeessa on mukana 11 kuntaa Pohjois-Pohjanmaan maakunnasta; Haapajärvi, Kalajoki, Kempele, Kärsämäki, Nivala, Merijärvi, Pyhäjoki, Raahe, Siikalatva, Utajärvi ja Ylivieska.

Hankkeen toteutusaika on 1.1.2015 - 31.12.2017

Lisätietoja

Projektikoordinaattori Kaisa Savela
050 569 6330
kaisa.savela@pohjois-pohjanmaa.fi
päivitetty viimeksi: 02.05.2019 23:29