Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Kunnanjohtajan terveiset 

Koronaviruksen vuoksi olemme olleet historiallisessa tilanteessa. Olemme joutuneet opettelemaan poikkeusaikaista toimintaa monilla eri tasoilla myös täällä Utajärvellä. Olemme onnistuneet tässä erinomaisesti tiiviin ja innovatiivisen yhteistyön kautta. Kiitos tästä kuuluu kuntamme elinkeino- ja hyvinvointiprosessin henkilöstölle sekä teille paikallisille yrittäjille!

Poikkeusolosuhteen aikana olemme onnistuneet turvaamaan ammattimaisen ja laadukkaan yksilöllisen etäopetuksen ja jokainen lapsi sekä nuori on saanut yksilöllistä opetusta ja kukaan ei ole pudonnut opetuksen piiristä pois. Olemme tukeneet yli 70-vuotiaiden henkistä selviytymistä puhelinyhteyden kautta ja saaneet samalla tietoa, että yli 90 % ikä-ihmisistä kokee tällä hetkellä selviävänsä hyvin kotona omaisten ja naapureiden tukemana. Keskusteluiden kautta pystyimme ohjaamaan ikä-ihmisiä palveluiden piiriin yksilöllisesti. Paikallisen kaupan, apteekin, pankin ja palvelulinja Unton kanssa kehittämämme kauppakassi- ja asiointipalvelu on myös toiminut sujuvasti. Sitä on käyttänyt tällä hetkellä lähes 70 kotitaloutta.

Omatoiminen nettikauppapalvelu on kevään aikana löytänyt oman käyttäjäryhmänsä ja se on edelleen käytössä. Näiden lisäksi nuorten puhelin- ja somepalveluita on toteutettu onnistuneesti ja kuntouttavan työtoiminnan osalta palvelua on toteutettu netin kautta.  

Olemme siirtymässä kansallisesti koronan aiheuttamien rajoitusten purkamisaikaan. Tulemme tämän linjauksen kunnan osalta avaamaan palveluita. Koulujen ja päiväkotien avautumisen jälkeen avaamme liikunta- ja nuorisotiloja sekä käynnistämme asteittain lasten ja nuorten toimintoja kesäajaksi huomioiden kansalliset linjaukset. Ulkotapahtumia kuntalaisille kulttuuri- ja liikuntatoimen osalta tulemme järjestämään yhteistyössä yrittäjien kanssa. Torimakasiinin ja jäätelömyynnin saamme toivottavasti myös aukaistua kesäajaksi.  

Viruksen käyttäytyminen on edelleen arvotuksellista. Tautiriski tulee kestämään pitkään ja uusi tautipiikki on mahdollinen. On tärkeää muistaa, että edelleen noudatamme tunnollisesti kansallisia ohjeita ja huolehdimme riittävistä etäisyyksistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Lisäksi on tärkeää, että vietämme aikaa lähipiirissämme ja pidämme huolta omasta ja läheistemme yleiskunnosta.

Haluan muistuttaa, että erityisen voimakkaasti kansallinen ohjeistus koskee edelleen yli 70-vuotiaita, jotka kuuluvat iän puolesta riskiryhmään. Heillä on heikoimmat voimavarat selvitä viruksen aiheuttamasta sairaudesta. On tärkeää, että kaikki yli 70-vuotiaat huolehtivat nyt erityisesti omasta kunnosta ja hoitaisivat perussairauksien osalta sovitut lääkäri- ja hoitajakäynnit. Terveysasemalla käynti on turvallista, sillä infektiovastaanotot toimivat erillään muusta terveyskeskustoiminnasta. Muistutan myös, että paljon kiitosta saaneet kotona elämistä tukevat kauppakassi-, asiointi- ja keskustelupalvelut toimivat edelleen.

Olemme saaneet yhdessä estettyä täällä Utajärvellä viruksen leviämisen. Meillä on koko kunnan alueella vahva yhteisöllisyyden toimintakulttuuri, jota edelleen tarvitsemme erityisen kovasti. Huolehditaan nyt itsestämme ja myös erityisesti perheistämme ja naapureistamme. Näin tehdessämme teemme kaikki parhaamme tässä poikkeavassa tilanteessa!

Kesänodotusterveisin

Anne Sormunen / Kunnanjohtaja

 

”Utajärvellä saa yrittää, kasvaa, menestyä, epäonnistua, yrittää uudelleen ja luoda mahdollisuuksia onnellisuudelle ja tehdään tätä yhdessä pikkuisen paremmin kuin muut”

Anne Sormunen
Kunnanjohtaja
Utajärven kunta
p. 040 482 6444

Utajärvi –  Edellytyksiä onnellisuudelle ”pikkuisen paremmin kuin muut”

Rokua Geopark – Vuoden retkeilykohde 2018

#pikkuisenparempi #utajärvi #onnellinen #rokuageopark #vuodenretkikohde2018

 

päivitetty viimeksi: 15.05.2020 10:50