Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Kunnanjohtajan tervehdys 

Koronaviruksen vuoksi olemme kansallisesti historiallisessa tilanteessa. Olemme joutuneet turvautumaan valmiuslain käyttöönottoon. Tämä on kansallinen johtamisen ennakointiväline, jolla saamme heti käyttöömme parhaat mahdolliset yhteiset työkalut viruksen kampittamiseksi koko Suomessa. Voimme tehdä tämän tason päätöksiä kansallisesti, mutta päätökset eivät yksin tartuntatautia pysäytä. Me vastaamme jokainen siitä osaltamme. Nyt virusta vastaan alkaneessa taistelussa tarvitaan jokaista. Jotta onnistumme siinä, niin se on jokaisen meistä tehtävä, omalta kohdaltamme ja suhteessa toisiin ihmisiin (Niinistön puhe, https://yle.fi/uutiset/3-11266284).   

Viruksen käyttäytyminen on yksilöllinen riippuen omasta yleiskunnostamme, tämä on meidän kaikkien hyvä muistaa. On tärkeää, että yhdessä noudatamme kansallisia ohjeita ja vietämme siten paljon aikaa perhepiirissä kotona ulkoillen ja pitäen huolta omasta ja läheistemme yleiskunnosta. Lisäksi on tärkeää, että hoidamme myös mahdollisuuksien mukaan lapsia ja alakoululaisia kotioloissa.

Erityisen voimakkaasti kansallinen ohjeistus koskee yli 70-vuotiaita, jotka kuuluvat iän puolesta riskiryhmään. Heillä on myös heikoimmat voimavarat selvitä viruksen aiheuttamasta sairaudesta. On tärkeää, että kaikki yli 70-vuotiaat ottavat käyttöön kunnan ja yritysten tarjoamia kotipalveluita. Kunnan toimesta tarjoamme ilmaisen kotiinkuljetuksen kauppa- ja asiointikassille, josta voi olla yhteydessä: 050 564 4084 /Marjukka Tyvelä ja 040 643 0920/Antti Viitala.

Työikäisten ja ikääntyvien on mahdollista keskustella hyvinvointikoordinaattori Minna Huuhtasen kanssa. Minnalle voit lähettää viestiä tai soittaa! Jos et tavoita Minnaa heti, hän on sinuun myöhemmin yhteydessä. Yhteystiedot: Hyvinvointikoordinaattori Minna Huuhtanen, 040 193 5921, minna.huuhtanen@utajarvi.fi.

Tulemme mahdollisuuksien mukaan lisäämään kotipalvelutarjontaa, josta tiedotamme erikseen. Myös kunnan tarjoama maksuton valokuitu auttaa poikkeustilan aikana opiskelussa, työnteossa ja läheisten yhteydenpidossa.  

Valtionjohto on suosittanut välttämään kaikkia tarpeettomia sosiaalisia kontakteja, jotta saamme viruksen leviämismahdollisuudet mahdollisemman pieneksi. ”Otetaan fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä” (Niinistö/Iltasanomat 19032019). On erityisen tärkeää, että me yhdessä täällä Utajärvellä estämme viruksen leviämisen, sillä viruksen aiheuttama sairaus ei ole kenellekään meistä hyväksi. Meillä on koko kunnan alueella vahva yhteisöllisyyden toimintakulttuuri, jota nyt tarvitsemme erityisen kovasti. Huolehditaan nyt itsestämme ja myös erityisesti perheistämme ja naapureistamme. Näin tehdessämme teemme kaikki parhaamme tässä koronavirustaistelussa!

Tsemppiä meille kaikille,

terkuin Anne Sormunen

Kunnanjohtaja

 

 

 

 

 

 

”Utajärvellä saa yrittää, kasvaa, menestyä, epäonnistua, yrittää uudelleen ja luoda mahdollisuuksia onnellisuudelle ja tehdään tätä yhdessä pikkuisen paremmin kuin muut”

Anne Sormunen
Kunnanjohtaja
Utajärven kunta
p. 040 482 6444

Utajärvi –  Edellytyksiä onnellisuudelle ”pikkuisen paremmin kuin muut”

Rokua Geopark – Vuoden retkeilykohde 2018

#pikkuisenparempi #utajärvi #onnellinen #rokuageopark #vuodenretkikohde2018

 

päivitetty viimeksi: 23.03.2020 11:56