Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanjohtajan tervehdys 

Syksy on ollut myönteinen ja vauhdikas. Olemme jatkaneet rakennemuutostamme suunnitelmallisesti ja saaneet tehtyä siihen liittyviä tärkeitä päätöksiä. Siirrymme ensi vuonna kahteen valiokuntaan, hyvinvointipalveluissa yhden johtajan malliin sekä vahvistamme edelleen elinkeinoelämämme rakenteita mm. Yrityspuisto Oy:n osalta. Olemme tänä syksynä tähän liittyen rekrytoineet uuden hyvinvointijohtajan ja kulttuurituottajan sekä siirtäneet Yrityspuistoon lisäresursseja Supan myynnin yhteydessä ja tiivistäneet yhteistyötä myös yrittäjien kanssa. Lisäksi koulumme sisäisen johtamisjärjestelmän kehittämisen osalta on tehty päätös yhden rehtorin ja apujohtajan mallista alkaen syksy 2020. Uusi organisaatiomme on pikkuhiljaa valmis, tähän olemme tyytyväisiä.

Olemme saaneet syksyn aikana myös huomata, että Utajärvellä on konkreettista myönteistä muutosta. Mmm. uusien oppilaiden määrä on ennusteita suuremmat tämän syksyn osalta ja päiväkoti on lähes täynnä. Kunnan houkuttavuus on kasvanut, tämä on näkynyt mm. suurina työnhakijamäärinä ja Mustikkakankaan teollisuusalueen laajenemis- ja lisäkehittämistarpeena ja investointeina. Myös tonttikauppa on vilkastunut. Nyt näyttää, että yhdessä tekemämme strategiset linjaukset ovat oikeita, joita tulee edelleen jatkaa yhdessä 3. ja 4 sektorin järjestöjen ja yhteisöjen aktiviteettien ja yrittäjien kanssa.

Teemme parhaillaan talousarviota ensi vuodelle. Lähtökohtamme on, että käyttötalouden osalta jatkamme edelleen realistisen tiukkaa, mutta samalla myös laadukasta toimintaa, investojen suhteen käytämme harkintaa ja jatkamme samanaikaisesti luottavaisesti strategian mukaisten kehittämishankkeiden suunnitelmallista edistämistä saadaksemme kunnan väestölaskun kampitettua, luotua lisää työpaikkoja ja voidaksemme pitää yllä kunnan veto-ja pitovoimaa. Tämä on haasteellinen yhtälö, jota yritämme parhaalla mahdollisella tavalla kampittaa hyvässä yhteishengessä luottamushenkilöiden kanssa.

 

”Utajärvellä saa yrittää, kasvaa, menestyä, epäonnistua, yrittää uudelleen ja luoda mahdollisuuksia onnellisuudelle ja tehdään tätä yhdessä pikkuisen paremmin kuin muut”

Anne Sormunen
Kunnanjohtaja
Utajärven kunta
p. 040 482 6444

Utajärvi –  Edellytyksiä onnellisuudelle ”pikkuisen paremmin kuin muut”

Rokua Geopark – Vuoden retkeilykohde 2018

#pikkuisenparempi #utajärvi #onnellinen #rokuageopark #vuodenretkikohde2018

 

päivitetty viimeksi: 24.10.2019 14:19
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta