Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunnanjohtajan tervehdys 

Vuosi lähenee loppuaan ja on aika näin vuoden lopussa tarkastella tätä vuotta ja siirtää myös joitain ajatuksia tulevaan vuoteen.

Kulunut vuosi on ollut positiivisen kehityksen vuosi. Olemme suunnitelmallisen kuntabrändäyksen ja kehitetyn lapsiperhepaketin turvin sekä toimivien palveluiden ja hyvän yhteistyöhengen myötä saaneet kuntaamme lisää lapsiperheitä ja kouluumme uusia oppilaita. Päivähoitoon on tullut tämän myötä lisätilan tarvetta eli strategiset valintamme näyttävät tuottavan odotettua positiivista tulosta. GeoHouse Älykylän suunnittelutyö ja Kirkonmutkan kaavoitus ovat edenneet nyt siihen vaiheeseen, että ensi vuonna käynnistyy asukasmarkkinointi ja vahvistamme edelleen kuntakuvaamme sen tueksi. Odotamme näiden tuottavan lisää myönteistä asukaskehitystä.

Kunnan toimintaympäristössä on tämän vuoden aikana tapahtunut myös hyvää muutosta. Kuntaamme on tullut uutta rakennuskantaa uuden vuodeosaston ja asuinrivitalon myötä. Yrityspuisto Oy:n ja yritysten yhteistyön kautta yrityspuolella on tapahtunut positiivista liikehdintää, jonka vuoksi ollaan tehty kaavamuutoksia Mustikkakankaalla ja myös uuden yritysalueen Lämpötien kaavoitus on edennyt aikataulun mukaisesti tukien uusia investointimahdollisuuksia ensi vuoden aikana.  

Näemme vuoden 2020 edelleen valoisana ja uskomme, että pystymme pitämään ja kasvattamaan elinvoimaamme. Vahvistamme monikanavaisia peruspalveluita ja toteutamme strategisia toimenpiteitä, joiden kautta haetaan tulopohjan vahvistusta edelleen. Myös tuulivoimakaavoitusta tullaan lisäämään. Toimintaa tukevia resursseja ohjataan lasten, lapsiperheiden ja ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseen ja niitä tukevien palveluiden sekä palvelurakenteiden vahvistamiseen mm. digitalisaatiota hyödyntäen.

Ensi vuonna käynnistämme kunnan kehittämisrahaston tukemana myös matkailun edistämishankkeita, jotka vahvistavat elinkeinoelämän rakenteita.  Lisäksi käynnistämme uuden Hyvän elämän (ent. terveysasema) keskuksen suunnittelun, liikuntahallin peruskorjaussuunnittelun, vuokra-asumisen tuotannon selvitystyön. Lisäksi olemme varanneet resursseja riippusillan korjaukseen, mustikkakankaan tiestöön, Siiransaaren hyvinvointialueen kehittämiseen, lisävesiputken rakentamiseen, torimakasiinin parannustyöhön sekä otamme koulun vanhan puolen lähivuosina tarkempaan tarkasteluun.

Olemme valmistaneet ensi vuoden talousarviota muutosten keskellä mm. epävarmojen verotulotietojen keskellä. Talousarviomme olemme rakentaneet tietoisesti n. 233 000 euroa alijäämäisenä, jolla tähdätään erityisesti kunnan strategisten toimenpiteiden toteuttamiseen yhteistyössä yritysten, järjestöjen ja kyläseurojen kanssa yhteistyötä kumppanuus- ja Hyte-asiakirjojen tukemana. 

Kiitän kunnan henkilöstöä hyvästä työstä! Te mahdollistatte sen, että palvelumme ovat toimivia, laadukkaita ja arvojemme mukaisia. Kiitän myös teitä kuntalaisia! Teidän omaehtoinen osallistuminen kunnan kehittämiseen on ihailtavan aktiivista. Yhteistyö kanssanne on ollut rakentavaa ja hyvää ja olemme tehneet sitä sovitusti pilke silmäkulmassa.

Hyvää joulunaikaa teille kaikille ja onnea sekä menestystä vuodelle 2020!                                                                                                                    

Yhteistyöterveisin Anne

 

 

 

”Utajärvellä saa yrittää, kasvaa, menestyä, epäonnistua, yrittää uudelleen ja luoda mahdollisuuksia onnellisuudelle ja tehdään tätä yhdessä pikkuisen paremmin kuin muut”

Anne Sormunen
Kunnanjohtaja
Utajärven kunta
p. 040 482 6444

Utajärvi –  Edellytyksiä onnellisuudelle ”pikkuisen paremmin kuin muut”

Rokua Geopark – Vuoden retkeilykohde 2018

#pikkuisenparempi #utajärvi #onnellinen #rokuageopark #vuodenretkikohde2018

 

päivitetty viimeksi: 17.12.2019 12:00
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta