Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Kunnanjohtajan terveiset 

Syksy on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Olemme saaneet nauttia lämpimästä kesästä ja saaneet kauniin kesän siivittämänä kerätä energiaa tulevan syksy koitoksiin. Olemme koronaviruksen myötä opetelleet uudenlaisia toimintamalleja arjen elämässä ja onnistuneet kiitettävästi koko Suomessa koronavirustartuntojen hillitsemisessä.  

Tällä hetkellä koronatilanne on kuntamme alueella hallinnassa. Toimimme toistaiseksi palveluiden osalta normaaliolosuhteiden mukaisesti suosien etätyötä ja hybriditapaamisia näiden ollessa mahdollisia.

Syksy näyttäytyy meille valoisana ja samanaikaisesti haasteellisena. Talouden toteuma on tässä vaiheessa hyvällä tasolla oman toiminnan osalta. Koronaviruksen aiheuttamia lisämenoja ei kaikilta osilta voida arvioida, jolloin loppuvuoden osalta ennustaminen on tavallista haasteellisempaa ja tämä vaikeuttaa tilinpäätösennusteen tekemistä. Tulemme omassa toiminnassamme tehostamaan tältä osin talouden seurantaa.

Tulemme syksyn aikana arvioimaan nykyisen valtuuston kanssa kolmevuotiskautemme toimintaa ja linjaamaan strategiaa seuraavaa valtuustokautta varten nykynäkemyksen osalta osana ensi vuoden talousarviovalmistelua. Tässä linjauksessa on tärkeää asemoida kuntamme tavoitteita alueelliseen yhteistyöhön liittyen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden ja elinkeinoelämän kehittämiseen.

Olemme kevään aikana koronarajoitusten saaneet onnistuneita kokemuksia etäpalveluiden ja toimintojen kokeilusta. Tulemme tämän innoittamana käynnistämään nyt konkreettisia sähköisen palveluiden kokeiluja teidän kuntalaisten hyvän elämän tueksi.

Erityisesti pyrimme tämän syksyn aikana testaamaan ikääntyvien kuntalaisten palveluita kunnanhallituksen linjaamana osana valokuiden käyttömaksun tukea.

On hyvä muistaa, että koronaviruksen osalta elämme edelleen arvaamatonta aikaa. On tärkeää muistaa huolehtia edelleen riittävistä etäisyyksistä ja käsihygieniasta sekä sairastaa kotona flunssat rauhassa.

Ollaan yhteydessä, hyvää alkusyksyä!

Terveisin Anne

”Utajärvellä saa yrittää, kasvaa, menestyä, epäonnistua, yrittää uudelleen ja luoda mahdollisuuksia onnellisuudelle ja tehdään tätä yhdessä pikkuisen paremmin kuin muut”

Kuvassa kunnanjohtaja Anne Sormunen

Anne Sormunen, kunnanjohtaja

sähköposti: anne.sormunen@utajarvi.fi, puh. 040 482 6444

Utajärvi –  Edellytyksiä onnellisuudelle
”pikkuisen paremmin kuin muut”

#pikkuisenparempi #utajärvi #onnellinen
#rokuageopark #vuodenretkikohde2018

 

päivitetty viimeksi: 15.09.2020 18:03