Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Kunnanjohtajan tervehdys

Kunnalla on takanaan jälleen toiminnallisesti ja taloudellisesti hyvin onnistunut vuosi. Onnistuimme tekemään jo 16. kerran perättäisen ylijäämäisen tilinpäätöksen poikkeavista olosuhteista huolimatta.

Kunnassa on investoitu rohkeasti niin kunnan kuin yritystenkin toimesta. Olemme viime vuosina kuntana rakentaneet uusia sote-kiinteistöjä ja parhaillaan suunnittelemme uutta koulua ja uusia asuntoja osakeyhtiön kautta.

Tulevaisuuden energiahankkeissa olemme etenemässä vahvasti eteenpäin. Tähän liittyen olemme kuntana tehneet mm. maanostoja ja lisäkaavoittaneet uusia teollisuusalueita.  Kehitämme parhaillaan Skarta Oy:n johdolla tuuli- ja aurinkoenergian mahdollistamaa Vierienergia-aluetta Hietaselkään ja kehitämme vedyntuotantoalueita Oulun yliopiston, Vtt:n ja Skarta Energy Oy:n yhteistyönä. Lisäksi olemme saaneet vuoden alusta myös myönteisen päätöksen korkeimmasta hallinto-oikeudesta OX2 Suomen valmistelemalle Pahkavaaran 27:n tuulivoimalan hankkeelle ja näin hanke etenee investointi- ja rakentamisvaiheeseen. Myös kiertotalousinvestointeja on tullut kuntaamme. Olemme kunta, jossa käynnistyi ensimmäisenä biohiilen tuotanto GRK Suomi Oy:n johdolla. Näillä ja muilla vihreän energian ja kiertotalouden hankkeilla kunnan tulopuoli tulee vahvistumaan muutamien vuosien kuluttua merkittävästi.

Suomessa on tapahtunut isoja rakenteellisia murroksia. Kuntien rooli hyvinvoinnin ja elinvoiman mahdollistajina korostuu. Olemme Utajärvellä viime valtuustokaudella jo kehittäneet johtamisjärjestelmämme vastaamaan tämän päivän kuntakuvaa. Tuolloin hyväksyimme myös resurssiviisaan tiekartan ja kiertotalouden käsikirjan, joka mahdollisti etumatkan sekä vihreän energian että kiertotalouden kehittämisen osalta yhteistyössä yrityskumppaneidemme kanssa. On ilo tehdä laaja-alaista tiivistä yhteistyötä näiden asioiden kanssa tähän edelläkävijyyteen liittyen. Tällä hyvin toimivalla sekä sisäisellä että ulkoisella yhteistyöllä teemme elinkeinoelämälle kivijalkoja ja mahdollistamme sen, että kuntalaisilla on nyt ja tulevaisuudessa hyvä elää ja kasvaa edelleen täällä Utajärvellä.

Kesäaika lähenee, oikein hyvää ja rentouttavaa kesäaikaa!
Jos teillä on mielenpäällä asioita, niin olkaa reilusti yhteydessä.

Terveisin,

Anne Sormunen, kunnanjohtaja
puh. 040 482 6444
anne.sormunen@utajarvi.fi

päivitetty viimeksi: 04.05.2023 14:37

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta