Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Värien viemä - Kaisu Suoniemen näyttely Torimakasiinissa

15.06.2020-02.08.2020

Värien viemä - Kaisu Suoniemen näyttely Torimakasiinissa

Kaisu Suoniemi tuo kesäksi - ajalle 15.6. - 2.8. - Torimakasiinin yläkertaan näyttelynsä Värien viemä. Työt ovat lähinnä 1990-luvun tuotantoa.

Näyttely on avoinna ma-la klo 11.00-19.00 ja su klo 11.00-18.00.

Kaisu Suoniemi (o.s. Oilinki) syntyi 1948 Utajärvellä. Sieltä hänen tiensä vei Oulussa käydyn lukion jälkeen mm. Turkuun ja Tampereelle ja Yhdysvaltoihin Pittsburghiin, New Haveniin ja Saint Louisiin.

Maalausharrastuksen Kaisu aloitti 1980-luvun puolivälissä Tampereen Työväenopistossa Eero Tiitolan johdolla. Tampereen Taiteilijaseuran kuvataiteilijat antoivat tukensa näille harrastajille pitämällä kursseja ja jakamalla henkilökohtaista palautetta. Työväenopistoon perustettiin Tiitolan ideasta Kuvapaja, johon kuuluvat saivat lauantaisina käyttää vapaasti opiston maalausluokkaa. Siitä tuli kotiäidin oma tila. Yhteys Taiteilijaseuraan tiivistyi niin, että kuvataiteilijat antoivat kritiikkiä kerran kuussa.

Kuvapajaan osallistujien kesken syntyi Taideyhdistys Elo, ja toiminta laajeni sen myötä luentoihin, taideretkiin ja -leireihin ja ennen kaikkea omien näyttelyiden järjestämiseen Tampereella ja lähiympäristössä. Näyttelytyöt valitsi Tampereen Taiteilijaseura.

Saint Louisissa asuessaan Kaisu jatkoi kuvataideharrastustaan ja osallistui Saint Louisin taideopiskelijoiden vapaaseen yhteiseen maalausryhmään.

Kaisu on pitänyt sitkeästi kiinni omasta itsenäisestä näkemyksestään luomistyössään. Ankeat pinnat hän täytti jo lapsena mielikuvitusmaalauksilla, joissa värit elivät ja veivät toisaalle.

päivitetty viimeksi: 25.06.2020 08:04

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta