Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kauneimmat villasukat-näyttely

01.12.2020-31.12.2020

Kauneimmat villasukat-näyttely

KAUNEIMMAT VILLASUKAT

Joulukuun ajan 1-31.12 on Utajärven kirjaston Sofian Kammarissa näyttely ”Kauneimmat villasukat” ja samalla äänestys, jolla valitaan ”Utajärven kauneimmat sukat 2020”. Utajärvellä on paljon naisia, miksei miehiäkin, joilla on käden taitoja villasukkien neulomiseen ja kutomiseen. Nyt olemme keränneet näistä sukista näyttelyn kirjastoon.

Helsingin yliopiston tutkijatohtori, kansantieteilijä Anna Rauhala on väitöskirjassaan tutkinut neulonnan taitoa Suomessa 1800-luvun lopulta nykypäivään. Neulominen on aikoinaan ollut ns pakon sanelema asia, kun on itse pitänyt valmistaa lämpiä vaatteita esimerkiksi Suomen sotien aikana.

Neulomisella on paljon terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä positiivisia vaikutuksia. Neulominen vaatii rytmiä, aivojen vireyttä ja sorminäppäryyttä. Samalla se parantaa aivolohkojen koordinaatiokykyä. Mitä monimutkaisempaa neulominen on, sitä enemmän harjoitat aivojasi. Neulominen rauhoittaa mieltä, auttaa keskittymään ja parantaa muistia. Se etäännyttää surusta ja tuo iloa, kun näkee käsiensä työn jäljen. Yhdessä neulominen esimerkiksi Neulontakahvilassa tuo sosiaalisuutta sekä yhteisöllisyyden tunnetta.  Neulomisen suosio on räjähtänyt tämän kevään aikana korona-ajan seurauksena.

Toivomme näyttelyyn mahdollisimman monta paria sukkia. Ne voivat olla pitkiä tai lyhyitä, yksivärisiä tai monivärisiä, omia malleja tai jonkun toisen malleja. Kunhan ne ovat sinun mielestä NE kauneimmat sukat, jotka olet tehnyt. Sukat laitetaan näyttelyyn numerolla varustettuna, tekijän nimi ja puhelinnumero tulee sukan sisälle piiloon. Toimita sukat 27.11. mennessä kirjastoon tai yhteispalvelupisteeseen.

Ohjeet:

  • laita sukkapari yhteen yläreunastaan hakaneulalla tai langalla
  • laita toiseen sukkaan sisälle lappu jossa on sinun nimesi, puhelinnumerosi sekä sukan mallin nimi ja keksijä
  • laita sukat pakaste/minigrip-pussiin
päivitetty viimeksi: 25.06.2020 08:04

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta