Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Torimakasiinin näyttelyt 2021

16.06.2021 15:00-07.08.2021 19:00

Torimakasiinin näyttelyt 2021

Utajärven Torimakasiinin kesänäyttely 2021

Tänä kesänä Torimakasiinissa on esillä Aimo ja Riitta Laitisen sekä Tuomo Kangasmaan yhteisnäyttely. Puuveistoksista, ryijyistä ja valokuvataiteesta koostuva näyttely on avoinna seuraavasti:

16.6. – 7.8. ma - la klo 11.00 - 19.00 ja su klo 11.00 - 18.00 (juhannuksena 25-26.6. kiinni) VAPAA PÄÄSY.

 

Sisko ja sen veli, Puustakäsin

Riitta-Johanna ja Aimo Laitinen (Utajärvi)

Laitisen sisarukset veistävät molemmat puuta moottorisahalla, veistokirveellä, taltoilla ja puukolla. Näyttelyssä on esillä vasikka- ja satujussipuuveistoksia sekä Tarinaryijyjä ja niihin liittyviä tarinoita.

Aimoa puutyöt ovat seuranneet lapsuudesta asti: ensin syntyivät leikkipyssyt ja oma leikkimökki, vähän myöhemmin metsästyskiväärin perät sekä pistoolin- ja puukonkahvat, rukinlavat, koru- ja voirasiat. Ei hän ihan itseoppinut puunkäsittelijä ole; 50 vuotta sitten utajärvinen Kinnusen Riku toimi Aimolle kisällimestarina ja opetti mm. perinpohjaisesti puukauhan teon. Se taito on tallella edelleenkin. Eläkeiän kynnyksellä Aimo päätti kokeilla siskon kehotuksesta puunveistoa moottorisahalla, josta nyt on tullut melkein kokopäiväinen ”työ”. Oulun metsäateljeessa on syntynyt puolentoista vuoden aikana mm. Utajärven kirkon pihalta kaadetuista isoista männyistä mm. vasikoita, jotka ovat nyt nähtävillä Torimakasiinissa.  Aimon töitä voi seurata Instagramissa osoitteessa @Aimo.Sakari

Riitta Johanna suunnitteli ja kutoi aiemmin uniikkeja maalauksellisia ryijyjä julkisiin tiloihin ja yksityisille ihmisille. Astman puhkeaminen pakotti muuttamaan suuntaa työuralla, mutta rakkaus ryijyihin jäi. Siitä lähtivät kehittymään Tarinaryijyt, tarinalliset ryijyntarvikepaketit. Vuonna 2010 putkahtivat maailmaan ensimmäiset tarvikepakettiryijyt: Ystävän kaipuu ja Aivan huippua. Ryijyperhe on pikkuhiljaa kasvanut, ja nyt malleja on jo useita. Jokaiseen ryijymalliin kuuluu oma tarinansa, jotka ovat luettavissa näyttelyssä. Tarinoissa, jotka sijoittuvat tekijän lapsuuden maisemiin, seikkailevat satujussit nimeltään Hömppis ja Pomppis.  Satujussit ovat nyt saaneet myös puisen ulkomuodon puuveistosten muodossa. Tämä näyttely toimii samalla osana Tarinaryijyjen 10-vuotisnäyttelyä.  Tarinaryijyt löytyvät osoitteesta www.tarinaryijyt.fi sekä Instagramissa @tarinaryijyt

 

Haaveet on mun vaatteet

Tuomo Kangasmaa (Oulu)

Oulussa asuva, mediataiteen välineitä käyttävä kuvataiteilija Tuomo Kangasmaa on työskennellyt Taidekummina Lähde!-hankkeessa Oulunkaaren toimipisteissä Iissä ja Utajärvellä. Kangasmaa on koostanut Haaveet on mun vaatteet -näyttelyn valokuvista, jotka syntyivät Utajärven Toimintakeskuksessa kehitysvammaisten päivätoiminnassa toteutetun asu-projektin ohessa syksyllä 2020 ja keväällä 2021. Osallistujat suunnittelivat ja valmistivat itselleen asun tai vaatteen. Osa niistä syntyi kierrättämällä vanhaa, kun osa tehtiin kaavoista ja kankaiden värjäyksestä lähtien. Ajatuksena oli luoda saatavilla olevista tekstiileistä jotain persoonallista – omien toiveiden ja haaveiden mukaista. Asu-projektiin osallistui kaiken kaikkiaan yksitoista henkilöä, joista näyttely esittelee kuusi muotokuvamaisina valokuvina.

UPO Puhallinorkesteri esiintyy klo 17.00 - 17.30.

Kunta tarjoaa pullakahvit, jotka Utajärven Eläkeleäiset iloisesti tarjoilee!

Lämpimästi tervetuloa!

Utajärven Torimakasiini sijaitsee osoitteessa Vanhatie 48 Utajärvi.

päivitetty viimeksi: 07.06.2021 15:10

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta