Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Lakeuden EKO tiedottaa - Risut ja oksat sekä haravointijäte

18.05.2020 klo 13:14

Risut ja oksat sekä haravointijäte

Risuja/oksia sekä haravointijätettä voi viedä ympärivuoden kaikille jäteasemille sekä Kempeleen lajitteluasemille niiden aukioloaikoina.

Jäteasemat eivät ota vastaan kantoja. Kannot voi toimittaa Kempeleen lajitteluasemalle (Ekohaka 7) ja ne ovat maksullista jätettä. Kempeleeseen viedään myös risu/oksa ja haravointijätteiden suuret kuormat; yli henkilöauton peräkärrylliset (veloituksetta).

 

RISUJEN/OKSIEN JA HARAVOINTIJÄTTEIDEN VIEMINEN METSÄÄN JA PUISTOIHIN ON KIELLETTY.

 

Risujen/oksien ja haravointijätteen omatoiminen käsittely

Jäteasemille viemisen lisäksi voit hakettaa risut sekä kompostoida puutarhajätteet omalla pihallasi puutarhajätteen kompostorissa/kehikossa. Kompostin sekaan ei saa laittaa ruoka- eikä muuta biojätettä. Kompostointi ei saa aiheuttaa haittaa ympäristölle, eikä terveydelle. Puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta jätehuoltoviranomaiselle, toisin kuin keittiöbiojätteestä. Huolehdithan etteivät vieraskasvilajit pääse itämään ja leviämään kompostissa ja uusiomullan käytössä!

Lakeuden EKOn alueella vieraskasvit voi tuoda veloituksetta jäteasemille pakattuna läpinäkymättömään pussiin, esim. mustaan jätesäkkiin. Ohjeet löydät Lakeuden EKOn sivuilta (ohjeet/vieraslajit).

 Asemakaava-alueen ulkopuolella saa polttaa avopolttona satunnaisesti vähäisiä määriä kuivia risuja ja oksia sekä maa- ja metsätaloudessa syntyviä vaarattomia polttokelpoisia jätteitä kuten kuivia olkia ja hakkuujätteitä.  Polttaminen ei saa aiheuttaa naapurustolle kohtuutonta savu-, noki-, haju- tai terveyshaittaa. Polttaminen tulee tapahtua palamattomassa astiassa tai avomaassa, jossa on minimoitu palon leviäminen. Ulkona polttaessa on huomioitava metsäpalovaroitukset sekä tuuliolosuhteet.

 

Lisätiedot:    Kempeleen Jätekuljetus Ky 08-562 0310 neuvonta@kempeleenjatekuljetus.fi

www.kempeleenjatekuljetus.fi

Lakeuden EKO, ympäristösuunnittelija Pihla Hasan 050-324 0963

lakeudeneko@liminka.fi, www.lakeudeneko.fi

päivitetty viimeksi: 28.02.2020 13:32