Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Yrityksille ja yksinyrittäjille tarkoitettu kustannustuen kolmas hakukierros avautuu 27.4.2021

20.04.2021 klo 15:54

Hakukierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto eli vuoden aikana saatu tuotto on laskenut koronaepidemian takia. Yritykset hakevat kustannustukea Valtiokonttorin verkkosivuilta sähköisestä asiointipalvelusta. Asiointipalvelussa yritys täyttää hakemuksen kustannustukea varten. Kustannustukea voi hakea 23.6.2021 asti.

Mitkä yritykset voivat saada kustannustukea?

Yritys voi saada kustannustukea, jos sen liikevaihto on laskenut kolmanneksen eli yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021. Tukikauden liikevaihtoa verrataan saman ajankohdan liikevaihtoon vuosina 2019–2020.

Kustannustukea voivat hakea kaikkien alojen yritykset. Valtioneuvosto kertoo huhtikuussa aloista, joiden yritysten liikevaihto on laskenut tukikaudella vähintään 10 prosenttia. Näiden alojen yritykset voivat hakea kustannustukea ilman lisäperusteluja. Muilla aloilla toimivien yritysten täytyy perustella, miksi yrityksen liikevaihto on laskenut koronaepidemian aikana.

Jotta yritys voi hakea kustannustukea, sillä täytyy olla Y-tunnus. Lisäksi yrityksellä täytyy olla kuluja vähintään 2 000 euroa tukikauden aikana.

Lisäksi 12.5.2021 käynnistyy sulkemiskorvauksen haku

Yritykset hakevat molempia tukia Valtiokonttorista. Tukien hakuohjeisiin ja hakulomakkeeseen pääset tästä
Sulkemiskorvausta voivat hakea mikro- ja pienyritykset, joiden asiakastilat, esimerkiksi ravintolat ja kuntosalit, on suljettu lain tai viranomaisen määräyksestä.Lue lisää aiheesta tästä.

Suomen yrittäjien verkkosivujen Kaikki koronasta- sivustolla löytyvät muun muasssa tukien hakemiseen liittyvät tallenteet. Ne ja monia muita tallenteita pääset katsomaan tästä.

Suomen Yrittäjien sivuille on päivitetty tiedot ja linkit, mistä tukea ja apua yksinyrittäjille! HUOM! 27.4. alkavassa kustannustukihaussa myös yksinyrittäjät voivat hakea sitä!

Yksinyrittäjä, katso tästä mitä apua ja tukea sinulle on tarjolla.

päivitetty viimeksi: 20.04.2021 16:24

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta