Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Oulunkaaren tiedote kunnille tapahtumien järjestämisestä kunnissa

23.11.2021 klo 12:37

Tiedote kunnille 23.11.2021


Tapahtumien järjestäminen Oulunkaaren kunnissa


Koronatilanne Pohjois-Pohjanmaalla on tällä hetkellä haastava ja vakavia koronatartuntoja havaitaan erityisesti rokottamattomien keskuudessa. Tämän takia Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella 26.11.2021 - 25.12.2021.

Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi. Alle 16-vuotiaat voivat osallistua tapahtumiin ja esimerkiksi harrastuksiin liittyviin tapahtumiin ilman koronapassia.
Muun muassa kunnat, seurakunnat ja työpaikat Oulunkaaren alueella järjestävät joulun alla erilaisia tapahtumia. Vakavaan koronatilanteeseen ja kokoontumisrajoituksiin on syytä kiinnittää huomiota kunnissa. Suosittelemme järjestämään tapahtumat pieninä ja niihin osallistumista täyden rokotussuojan saaneina.

Alueen toiminnanharjoittajat, kuten ravintolat, voivat vaatia koronapassin näyttämistä kaikilta yli 16-vuotiailta osallistujilta. Myös Oulunkaaren kunnissa perusterveydenhuollon koronatyötä tekevät terveydenhuollon ammattilaiset ovat kuormittuneet. Koronatartuntojen jäljittäminen vie tällä hetkellä enenevissä määrin terveydenhuollon aikaa, ja resursseja on jouduttu siirtämään hoitotyöstä jäljitykseen.

Ohjeistuksen huomioiminen on tärkeää,jotta vältämme koronavirustartuntojen leviämisen sekä terveydenhuollon lisäkuormituksen alueellamme.


Lisätietoja AVI:n rajoituksista löytyy täältä: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69925191 

Tapahtumien järjestämiseen liittyvät lisäkysymykset pyydämme osoittamaan Aluehallintovirastoon:

koronainfo@avi.fi
Tuula Saukkonen, ylilääkäri, Oulunkaari
Ritva Väisänen, terveyspalveluiden palvelupäällikkö, Oulunkaari

päivitetty viimeksi: 23.11.2021 12:37

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta