Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Ajankohtaista koronaviruksesta

11.01.2022 klo 14:12

Koronaan liittyvät rajoitukset ja linjaukset ovat muuttuneet viime päivinä nopeasti. Tavoitteena on ollut pitää toimintoja yllä mahdollisimman monipuolisesti, kuitenkin samalla terveydenhuollon kantokyky huomioiden. Pystymme hyvin reagoimaan muuttuviin tilanteisiin ja pyrimme myös siihen, että kaikki ikäryhmät otetaan huomioon ja palvelut pysyisivät laajasti toiminnassa. Rajoitukset muuttuvat kuitenkin useasti, joten tilanne on ajoittain hieman hämmentävä.

Viimeisimmän Pohjois-Suomen avin päätöksen mukaan (8.1) aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 5 (viisi) henkilöä.

 Määräys on voimassa ajalla 9.1.2022-31.1.2022.

Tämä tarkoittaa, että Avi on kumonnut aiemmat tiloja koskevat rajoitukset, joissa urheileminen ja harrastus/kerhotoiminta oli kiellettyä yli 18-vuotiailta. 

Tästä johtuen olemme avanneet nuoriso- ja liikuntatalon, jäähallin ja hyvinvointitalonn normaaliin toimintaan 10.1.2022.

 Tilojen käyttämistä varten täytyy olla suunnitelma, että lähikontakteja voidaan välttää mahdollisimman hyvin. Ryhmät alkavat edelleen 5 min myöhemmin ja loppuvat 5 min aiemmin kaikissa tiloissa.

Yleiset uintimatkat Rokualle alkavat 13.1.-28.4.2022 (ei 10.3.) torstaisin siten, että lähtö Utajärveltä Rokualle on klo 12.15 ja paluu Rokualta Utajärvelle lähtee klo 15.00. Rokualla täytyy esittää koronapassi.

Yleisötapahtumat ja tilaisuudet ovat edelleen kiellettyjä. Yleisötapahtumiksi luokitellaan kaikille avoimia tapahtumia ja tilaisuuksia ja jotka eivät ole esimerkiksi työpaikan normaalitoimintaa. Esim. eläkeläisten kerhot voivat kokoontua normaalisti oman ryhmän/järjestön kesken mutta sinne ei voi kutsua ulkopuolisia ihmisiä. 

Lasten kerhot ja harrastukset ovat alkaneet maanantaina 10.1 normaalisti. Liikuntasalivuorot ja jäähallivuorot ovat käynnistyneet kaikille normaalisti 10.1. Ohjattu tuolijumppa ja ikääntyvien kuntosalitoiminta jatkuu keskiviikkona 12.1. 4H:n kerhot alkavat 17.1. alkaen. 

 Tällä hetkellä kunnassa voimassaolevat rajoitukset ja suositukset

  • Maskisuositukset asioidessa kodin ulkopuolella. Koululla 4. vuosiluokalta ylöspäin, koskien myös henkilökuntaa. Terveydenhuollon yksiköissä työntekijöillä ja vierailla.
  • Etätyösuositukset kaikissa työtehtävissä, jotka mahdollista tehdä etänä
  • Etäkokoussuositukset
  • Yksityistilaisuudet järjestetään mahdollisimman pieninä
  • Antigeeni-kotitestien käyttäminen (huom. Ei vasta-aine testien)
  • Yleisötapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestäminen kielletty sisätiloissa
  • Yleisötapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestäminen ulkotiloissa max 5 henkilölle

 

Lisätietoja:

Reetta Tuovinen-Salo

va. Hyvinvointijohtaja

p. 040 529 8359

päivitetty viimeksi: 11.01.2022 14:34

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta