Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Lakeuden Eko on aloittanut poistotekstiilien vastaanoton

Poistotekstiilit ovat rikkinäisiä tai loppuun kulutettuja vaatteita ja kodintekstiilejä, mitkä eivät kelpaa enää sellaisenaan käytettäväksi. Poistotekstiilikeräyksen kautta kotitalouksien käyttökelvottomat tekstiilit hyödynnetään esimerkiksi kierrätyskuituna.

Käyttökelpoiset vaatteet ja kodintekstiilit eivät kuulu poistotekstiilikeräykseen vaan ne toimitetaan uudelleenkäyttöön sellaisenaan. Hyväkuntoisia tekstiilejä voi esimerkiksi myydä kirpputoreilla tai antaa lahjoituksena yksityishenkilöille tai järjestöille. UFF vastaanottaa kotitalouksien käyttökelpoiset vaatteet, kodintekstiilit, asusteet, laukut, kengät ja lelut keräyspisteissään, joita löytyy jokaisesta Lakeuden EKOn kunnasta. Utajärvellä keräyspiste on K-Market Meiramin pihalla. Katso muut keräyspisteet tästä linkistä.

Poistotekstiilien lajitteluohjeet

Tuo kuivat ja puhtaat, käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit vastaanottopisteisiin suljetussa, tiiviissä muovipussissa tai jätesäkissä. Poistotekstiiliin kelpaamattomat tekstiilit lajitellaan polttokelpoiseen jätteeseen.

Poistotekstiiliä vastaanotetaan Lakeuden EKOn jätepisteillä aukioloaikojen puitteissa:

Utajärven jäteasema (Varastotie 5), tiistaisin 14-18.

Katso tarkemmat tiedot Lakeuden EKOn sivuilta: https://www.lakeudeneko.fi/poistotekstiilien-vastaanotto-aloitettu/

julkaistu: 09.01.2023 klo 14:28, päivitetty viimeksi: 09.01.2023 14:35

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta