Kunnanjohtajan tervehdys
Julkaistu 17.11.2023

Olemme jälleen siinä vaiheessa, että kunnan talousarvion valmistelu on saatu kasattua kokoon. Elämme muutosten ja geopoliittisten haasteiden keskellä, joilla on merkittäviä vaikutuksia kuntamme talouteen ja toimintaan. Muutos näyttää olevan läsnä pysyvästi elämässämme.

Utajärven kunnan ensi vuoden talousarviovalmistelussa uskomme kuitenkin strategiamme mukaisesti kasvuun ja kehitykseen, jolloin talousarvio on kasvua tukeva ei sopeuttava. Se on laadittu valtuuston strategian itsearvioinnin sekä valiokuntien ohjauksen ja valtuustoseminaarin linjauksien pohjalta.

Jatkamme kehitystyötämme erityisesti strategisten maahankintojen, kaavoituksen ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisen kehittämisessä. Uskomme, että valmistelussa olevien vihreän siirtymän hankkeiden ja sitä tukevien uusien elinkeinojen myötä saamme pidettyä tulopuolen tukipilarimme vahvoina. Vuoteen 2030 mennessä meillä arvioidaan olevan jo pelkästään tuuli- ja aurinkovoiman osalta useampien miljoonien lisätulot.

Käynnistämme ensi vuonna uuden koulun rakentamisprojektin, teemme strategista maahankintaa ja rakennamme teollisuusalueiden infraa. Tavoitteena on, ettemme ensi vuonna ota lisälainaa investointeihin.

Vahvistamme edelleen Yrityspuisto Oy:n toimintaa ja kehitämme elinkeinoelämää erityisesti Hietaselän ja Mustikkakankaan lähienergia- ja kiertotalouslähtöisillä teollisuusalueilla ja keskitämme Humanpolis Oy:n toimintaa entistä vahvemmin matkailun edistämisen toimenpiteisiin. Lisäämme myös kuntalaisten hyvinvoinnin edistämistyöhön taloudellisia resursseja osallistavaan budjetointiin ja kulttuuritapahtumiin sekä vahvistamme liikuntapalveluiden henkilöstöresursseja. Pidämme huolta laajasta palvelutarjottimesta erityisesti lapsiperhepaketin ja laajan opetussuunnitelman ja opintotuen tukemana. Teemme laadukasta työtä eri-ikäisten hyvinvointia tukevien toimintojen osalta yhteistyössä järjestöjen kanssa pitäen hyvän järjestöavustusten tason edelleen.

Elämme osana globaalia epävarmaa maailmaa, jolloin eritasoisia yllätyksiä voi tulla yksittäin tai useita samaan aikaan. Näihin meidän tulee varautua joka hetki toiminnassamme myös ensi vuonna. Voimme vaikuttaa osaltamme tulevaisuuden suuntaan selkeän vahvan strategiamme ja sitä tukevan elinkeino- ja hyvinvointiverkostoyhteistyön kautta. On tärkeää, että voimme herättää toiminnassamme luottamusta. Jalat rohkeasti maassa ja yhdessä innovaatioiden meillä on hyvät näkymät edetä ja yhdessä voimme luoda kivijalkoja ja rakenteita, jotka vahvistavat tulopohjaamme ja mahdollistavat tulevaisuuden rakentamisen.

”Utajärvellä saa yrittää, kasvaa, menestyä, epäonnistua, yrittää uudelleen ja luoda mahdollisuuksia onnellisuudelle ja tehdään tätä yhdessä pikkuisen paremmin kuin muut”.

Terveisin,

Anne Sormunen, kunnanjohtaja
puh. 040 482 6444
anne.sormunen@utajarvi.fi

Kuva: Juha Sarkkinen/Studio Juha Sarkkinen

Kunnanjohtajan tervehdyksen löydät myös Kunta ja hallinto -osion alta otsikolla Kunnanjohtajan tervehdys.

 

päivitetty viimeksi: 17.11.2023 13:12