Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Kunta tukee lapsiperheiden arkea

09.04.2019 klo 12:03

Utajärven kunta on koonnut kunnan uuden strategian mukaisen lapsiperhepaketin, jolla kunta pyrkii parantamaan lapsiperheiden palveluja kunnassamme.

Maksuton varhaiskasvatus
Elokuun 1. päivästä alkaen tuemme lapsiperheitä tarjoamalla maksuttoman varhaiskasvatuksen. Varhaiskasvatusmaksut ovat iso menoerä lapsiperheissä, joten kunta haluaa tukea ja helpottaa perheiden arkea. Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvien esikoululaisten varhaiskasvatus muuttuu myös maksuttomaksi.

Lasten kotihoidon kuntalisä käyttöön
Kunnassa otetaan käyttöön lasten kotihoidontuen kuntalisä 1.8.2019 alkaen ja sen suuruus on 300 € kuukaudessa. Kuntalisä on perhekohtainen ja sitä maksetaan perheen nuorimmasta alle 2-vuotiaasta kotihoidontuen piirissä olevasta lapsesta, joka ei ole kunnan järjestämässä tai tukemassa varhaiskasvatuksessa. Lisäksi kuntalisän maksamisen edellytyksenä on, että perhe asuu ja on kirjoilla Utajärven kunnassa ja että kotihoidontukeen oikeutettua lasta hoitaa vanhempi. Kuntalisä maksetaan kotihoidontuen korotuksena yksityisen hoidon tuen jäädessä kuntalisän ulkopuolelle. Perheen muut alle kouluikäiset lapset voivat osallistua varhaiskasvatukseen 20 h viikossa. Kuntalisää ei makseta kuukautta lyhyemmältä ajalta eikä vanhempainrahan kanssa yhtä aikaa. Kuntalisää ei myöskään makseta eikä toimeenpanna takautuvasti.

Laajennettu varhaiskasvatus
Ensimmäiselle vuosiluokalle siirtyvillä on laajennettu oikeus varhaiskasvatukseen. Normaalisti varhaiskasvatusoikeus päättyy sen vuoden heinäkuun lopussa, kun lapsi siirtyy ensimmäiselle vuosiluokalle peruskouluun. Tällä kunta haluaa turvat jokaiselle lapselle turvallisen siirtymisen varhaiskasvatuksesta kouluun ja helpottaa perheiden kesälomien järjestelyjä.

Aamu- ja iltapäivätoiminta laajenee 3. luokkalaisille
1.8.2019 alkaen aamu- ja iltapäivätoiminta laajene koskemaan myös 3.luokkalaisia. Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2.luokkalaisille ja niille oppilaille, joille on tehty erityistä tukea koskeva päätös. Lisäksi Utajärvellä tarjotaan aamu- ja iltapäivätoimintaa kunnan omana toimintana esikoululaisille.

Utajärvi – elämän pituisella matkalla – pienestä pitäen

Lisätietoja:
vt. kunnanjohtaja Anne Sormunen, p. 040 482 6444, anne.sormunen (a) utajarvi.fi
varhaiskasvatuksen esimies Sanna Valkonen, p. 050 521 3748, sanna.valkonen (a) utajarvi.fi
sivistystoimenjohtaja Erkki Väänänen, p. 050 304 7102, erkki.vaananen (a) utajarvi.fi

päivitetty viimeksi: 08.06.2020 20:53

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta