Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Stipendit haettavana

10.01.2020

Stipendit vuoden 2019 saavutuksista urheilun tai kulttuurin parissa ovat haettavana 31.1.2020 saakka. Vapaamuotoiset, Utajärven kunnalle osoitetut hakemukset, tulee toimittaa kulttuurisihteerille os. PL 18, 91601 Utajärvi.

 

STIPENDIEN MYÖNTÄMISEN OHJE

Utajärven kunnan varoista myönnetään stipendejä kunnanhallituksen, sivistyspalveluiden, lukion, liikuntapalveluiden ja kulttuuripalveluiden budjeteista. Stipendit, jotka ovat suuruudeltaan yli 1000 euroa myöntää kunnanhallitus ja sitä pienemmät stipendit myöntää ao. toimialuejohtaja tai kunnanjohtaja, ellei ohjesäännössä toisin ole määrätty. Stipendit ovat haettavia, paitsi parhaiten yo-kirjoituksissa menestyneet opiskelijat ja Roomarille myönnettävät stipendit. Urheilu- ja kulttuuristipendit haetaan vapaamuotoisella hakemuksella saavutusta seuraavan vuoden tammikuussa. Stipendihakemukset osoitetaan Utajärven kunnalle ja toimitetaan Utajärven kunnan kulttuurisihteerille os. PL 18, 91601 Utajärvi.

Urheilustipendit

Urheilustipendit voidaan myöntää yksittäiselle urheilijalle tai joukkueelle yhdestä saavutuksesta / vuosi. Myöntäminen perustuu stipendihakemukseen, jossa hakija määrittää minkä saavutuksen pohjalta stipendiä hakee. Stipendejä voidaan myöntää Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain tukemien lajiliittojen alaisiin lajeihin. Muiden kuin edellä mainittuja lajeja koskevista saavutuksista haettavat stipendit käsitellään aina tapauskohtaisesti. Nämä ohjeet koskevat kaikkia urheilijoita, myös vammaisurheilijoita.

Yksilölajit

Maajoukkuevalmennus                           100 €
Maajoukkueeseen nimeäminen               150 €
SM-mitali                                               800 € kulta         500 € hopea       300 € pronssi    
EM-mitali                                             1000 € kulta         700 € hopea       400 € pronssi
MM- tai Olympiamitali                          1200 € kulta        1000 € hopea       800 € pronssi

Yksilölajin urheilija, joka on kirjoilla Utajärvellä, mutta edustaa muun paikkakunnan seuraa on oikeutettu saamaan 50 % stipendistä. Urheilija, joka asuu / on kirjoilla muualla, mutta edustaa Utajärvistä seuraa on oikeutettu saamaan 50 %.

Joukkuelajit

Stipendi maksetaan utajärveläisen urheiluseuran joukkueelle ja ne ovat 25 % yksilöstipendejä suuremmat. Joukkuelajin urheilija, joka on kirjoilla Utajärvellä, mutta edustaa muun paikkakunnan seuraa saa 50 % vastaavan yksilöurheilulajin stipendin summasta omasta kotikunnastaan.

Juniori- ja seniorisarjoissa stipendi on suuruudeltaan 50 % varsinaisista stipendeistä.

Kulttuuristipendit

Stipendi voidaan myöntää yksittäiselle kuntalaiselle tai ryhmälle yhdestä saavutuksesta / vuosi tai kohtuullisiksi katsottaviin taiteen opiskelukustannuksiin. Myöntäminen perustuu hakemukseen, jossa hakija määrittää minkä saavutuksen / kustannuksen pohjalta stipendiä hakee. Stipendit haetaan saavutusta seuraavan vuoden tammikuussa vapaamuotoisella hakemuksella. Vuosittain valittavalle Roomarille myönnetään kulttuurisihteerin viranhaltijapäätöksellä 200 euron arvoinen stipendi. Valinnan tekee kolmijäseninen raati, johon kuuluvat Lasten ja Nuorten valmistelutoimikunnan puheenjohtaja, kulttuurisihteeri sekä kunakin vuonna edellisten erikseen kutsuma henkilö. Stipendiä ei jaeta samalle henkilölle kahtena perättäisenä vuonna.

Stipendit opiskelijoille

Stipendit opiskelijoille myönnetään sivistystoimenjohtajan viranhaltijapäätöksellä.

Vuosittain myönnetään parhaiten yo-kirjoituksissa menestyneelle lukiolaiselle stipendi. Se on suuruudeltaan 100 €. Muun paikkakunnan keskiasteen oppilaitoksessa opiskelevalle utajärviselle nuorelle voidaan myöntää stipendi oppilaitoksen esityksen pohjalta. Utajärvellä kirjoilla olevalle, korkeakoulussa opiskelevalle voidaan myöntää stipendi opiskelijan oman hakemuksen pohjalta. Perusteena käytetään vaikuttavuutta kunnan kannalta tai merkittävää saavutusta kuntalaisten kannalta.

päivitetty viimeksi: 08.06.2020 20:53

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta