Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Utajärvelle myönnettiin kunniakirja ansiokkaasta ikäihmisten terveysliikunnan kehittämistyöstä

13.02.2020 klo 09:40

Voimaa vanhuuteen Utajärvellä

Utajärvi on kehittänyt kolmen vuoden ajan hyvinvointia ja toimintakykyä terveysliikunnan avulla kotona vielä itsenäisesti pärjääville iäkkäille Ikäinstituutin koordinoimassa Voimaa Vanhuuteen-ohjelmassa. Toimintaa on suunniteltu ja järjestetty yhdessä kunnan hyvinvointipalveluiden, kunnan liikuntatoimen, Oulunkaaren sekä eri järjestöjen tiiviillä yhteistyöllä.

Voimaa vanhuuteen -toiminnan vastuuvetäjinä toimivat Utajärven hyvinvointikoordinaattori Minna Huuhtanen ja liikunnanohjaaja Kaino Rajala sekä Oulunkaaren vanhuspalveluista Ritva Leinonen.

- Olemme innostaneet muun muassa kauempana kirkonkylää asuvia iäkkäitä mukaan etäjumppaan sekä kuntosaliryhmiin. Tarjolla on kuntosaliryhmät Maijat ja Mimmit, kolmen eri järjestön yhteinen kuntosaliryhmä sekä tuolijumppa yli 75-vuotiaille, listaa hyvinvointikoordinaattori Minna Huuhtanen toimintaa.

- Ohjelman aikana on panostettu erityisesti vanhempien kävijöiden neuvontaan, opastukseen ja kannustukseen.

Suomessa on 250 000 kotona asuvaa iäkästä (75+), joilla on alkavia toimintakyvyn ongelmia. Säännöllisellä ja nousujohteisella voima- ja tasapainoharjoittelulla voidaan ehkäistä kolmasosa ikäihmisten kaatumisista. Ryhmäliikunta ehkäisee Voimaa vanhuuteen -osallistujakyselyn mukaan myös yksinäisyyttä ja parantaa mielialaa.

Ikäinstituutti on mentoroinut vuosina 2016-2019 Utajärven ikäihmisten terveysliikunnan yhteystyöryhmää. Tavoitteena on ollut ottaa käyttöön liikuntaneuvonnan, voima- ja tasapainoharjoittelun sekä ulkoilun hyviä käytäntöjä.

Utajärvelle myönnettiin kunniakirja ansiokkaasta ikäihmisten terveysliikunnan kehittämistyöstä Voimaa vanhuuteen -foorumissa Helsingissä 5.2.2020. Kuvassa (vas.) Utajärven palveluohjaaja Ritva Leinonen, Ikäinstituutin mentori Heli Starck ja Utajärven hyvinvointikoordinaattori Minna Huuhtanen.

Kuva: Ikäinstituutti/ Antero Aaltonen

päivitetty viimeksi: 08.06.2020 20:53