Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

07.08.2015

Kirjan julkistamistilaisuus Torimakasiinissa klo 16.00

Lusia-oopperan kantaesityksen kynnyksellä, vain muutamaa tuntia aikaisemmin, julkaisee Ilpo Koskela Lusia Rusintytär Korhosesta tekemänsä kirjan Torimakasiinissa.

Ilpo Koskela kirjoitti aiemmin 28-sivuiseen Sankaritekoja Ahamkselta kirjaan 10-sivuisen sarjakuvan Lusiasta. Uusi teos on 28-sivuinen sarjakuvaromaani, jossa kerrotaan Lusian fiktiivinen tarina muinaisrunojen ja loitsujen laulajana sekä parantajana. Edellämainittujen taitojensa johdosta Lusia oli myös jatkuvassa konfliktissa tuon ajan yhteiskunnan eli kirkon sekä papiston kanssa, eläen elämänsä itsellisenä naisena, naimattomana, luultavasti samasta syystä eli ympäristön ennakkoluuloista johtuen. Vuonna 1680 Lusiaa syytettiin käräjillä noituudesta ja tuona vuonna hän myös kuoli.

1600-luvun faktaa on siroteltu kirjan sekaan ts. miljöö, puvut, käyttötavarat, rakennukset, ihmiset ja elämäntavat, ruokakulttuuri, elinkeinot, sairaudet ym. on pyritty kuvaamaan mahdollisimman totuudenmukaisesti.

Teos on kirjoitettu vanhalla suomenkielellä. Tarinan alun karhunpeijaisloitsut ovat suomalaista ja kalevalaista folklorea.

Lusia-teos on Ilpo Koskelan kahdeksas sarjakuva-albumi.

Kirjan julkistaminen Torimakasiinissa os. Vanhatie 48, 91600 Utajärvi perjantaina 7. elokuuta klo 16.00. Tervetuloa !

Tilaisuudessa esiintyy trubaduuri Mikko Huusko, hän laulaa ja säestää itseään akustisella kitaralla. Esitys perustuu Ilpo Koskelan Lusia -kirjaan kirjoittamiin runo- ja loitsumuotoisiin teksteihin.

Tapahtumalistaan »

päivitetty viimeksi: 07.06.2019 23:07
Anna palautetta
Sulje
Anna palautetta