Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Utajärven kunnan viestintä

Utajärven kunnan viestinnän tehtävä on tukea kunnan strategiassa vahvistettujen päämäärien saavuttamista, viestintä pohjautuu kunnan voimassa olevaan kuntastrategiaan, joka antaa suuntaviivat viestinnän toteuttamiselle ja kehittämiselle. Hyödynnämme monipuolisesti eri viestintäkanavia ajankohtaisten asioiden ja tapahtumien tiedottamisessa.

Viestintä on oleellinen osa kaikkea kunnan toimintaa. Viestinnän perustehtävä on edistää kuntalaisten osallisuutta ja hyvinvointia tarjoamalla tietoa kunnan toiminnasta, palveluista, suunnitelmista ja päämääristä. Näin luodaan edellytyksiä kuntalaisten osallistumiselle ja vaikuttamiselle kunnan toimintaan sekä lisätään keskustelua ja asioiden käsittelyn avoimuutta viestimällä asioiden valmistelusta ja päätöksenteosta.

Utajärven kuntaan virtaa uusi brändi ja visuaalinen ilme  

Kehittyvä, rinnalla kulkeva, aikaansaava ja aktiivinen. Omanlainen Utajärvi. Näitä edellä mainittuja tosiasioita tuleva brändiuudistuksemme tuo esiin. Uusi sloganimme on Utajärvi. Virtaa. Logomme edustaa myös virtaa sen monissa merkityksissä ja kuosissamme yhdistyy olennaiset Utajärveä symboloivat asiat.   

Utajärvi on virtaa täynnä  

Brändiuudistuksemme tavoitteena on saada ihmisten huomio virtaamaan Utajärven suuntaan. Meidän kunnassamme on tekemisen meininki ja se näkyy monella tavalla. Emme jää pyörittelemään peukaloita, vaan tartumme rohkeasti toimeen. Satsaamme tuuli- ja aurinkovoimaan, kaavoitukseen, maankäytön sekä matkailun edistämiseen. Tuemme lapsiperheitä tarjoamalla maksuttoman varhaiskasvatuksen ja muita huomattavia etuja. Päiväkodissamme lapsi kohdataan yksilönä ja koulumme tarjoaa laadukasta opetusta esikoulusta lukioon saakka. Luonnonläheisyys, rauha ja toisaalta loistavat liikenneyhteydet isompiin asutuskeskuksiin tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen ja aktiiviseen elämään.   

Yhteistyön virtaa  

Kuntaamme ohjaa avoimuuden, inhimillisyyden ja sitoutumisen periaatteet. Ihminen kohdataan ihmisenä ja otetaan mukaan. Yhteisöllisyys ja osallisuus ovat meillä aidosti arjessa kulkevia käsitteitä. Toimivaan järjestö- ja sidosryhmäyhteistyöhön panostamme erityisesti. Kunnan veto- ja pitovoimatekijöitä ovat myös laadukkaat harrastus ja hyvinvointipalvelut.   

Vastavirtaa  

Elämä on paljon mielenkiintoisempaa, kun ei tee kaikkea samalla tavalla kuin muut. Ketteränä ja kekseliäänä kuntana teemmekin asioita omalla tavallamme. Olemme avoimia uusille ja rohkeille ideoille. Tämän asenteen myötä olemme saaneet useita mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita, jotka luovat tulevaisuudessa entistä vahvempaa elinvoimaa alueellemme. Onhan kunnassamme myös Oulujokilaakson suurimmat musiikkifestivaalit.  

Utajärvi. Virtaa.  

Tulevalla visuaalisella ilmeellämme tahdomme kuvastaa kaikkea edellä mainittua. Tarkkaan puntaroiduilla ja faktoihin pohjautuvalla uudella ilmeellä kasvatamme huomio- ja asukasvirtaa Utajärvelle.   

Brändiuudistus ja visuaalinen ilme otetaan käyttöön kevään aikana asteittain. Uusi ilme tulee näkymään lopulta kaikissa kuntaamme liittyvissä toimissa. Eri toimialat saavat oman värikoodinsa, joka helpottaa navigoimaan halutun palveluinformaation äärelle.   

Graafinen ohjeistus ja logot

Utajärven kunnan graafisen ohjeistuksen löydät tästä linkistä (pdf).

Logo

Utajärven logoa käytetään pääsääntöisesti kaikessa kuntalais- ja markkinointiviestinnässä. Utajärven vaakuna taas on kunnan virallinen tunnus, ja sitä käytetään tarkkaan harkituissa virallisissa tai erityisen juhlavissa yhteyksissä, joissa se edustaa Utajärven kuntaa kokonaisuutena.

Jokaiselle kunnan toimialalle on määritelty omat värinsä, joita toimialat käyttävät logossa ja viestinnässään. Värien avulla viestintään saadaan raikkauta, sekä selkeyttä, kun tiedotteiden väristä voidaan tunnistaa selkeästi toimiala, joka on viestimässä.

Kunnan Hallintopalveluiden logo toimii kunnan ns. päälogona. Jos viestittävä asia koskee useampaa toimialaa tai kuntaa yleisesti, käytäthän silloin hallintopalveluiden logoa. Mustaa logoa voi käyttää, jos saavutettavuus sitä vaatii.

Logoa klikkaamalla saat sen auki ja voit tallentaa logon.

 
Hallintopalveluiden logo, pysty   Hallintopalveluiden logo, vaaka
RGB: 0, 161, 141    
HEX: 00a18d    
     
 
Elinympäristöpalveluiden logo, pysty   Elinympäristöpalveluiden logo, vaaka
RGB: 0, 47, 119    
HEX: 002f77    
     
 
Elinvoimapalveluiden logo, pysty   Elinvoimapalveluiden logo, vaaka
RGB: 255, 172, 30    
HEX: ffac1e    
     
 
Hyvinvointipalveluiden logo, pysty   Hyvinvointipalveluiden logo, vaaka
RGB: 234, 30, 121    
HEX: ea1e79    
     
 
Kasvatuspalveluiden logo, pysty   Kasvatuspalveluiden logo, vaaka
RGB: 107, 196, 232    
HEX: 6bc4e8    
     
 
Musta logo, pysty   Musta logo, vaaka

 

Vaakuna

Utajärven kunnan vaakunan on suunnitellut Olof Eriksson. Utajärven valtuusto hyväksyi sen kokouksessaan 22. maaliskuuta 1955 ja sisäasiainministeriö vahvisti vaakunan käyttöön 7. kesäkuuta vuonna 1955. Vaakunan aihe viittaa tervanpolttoon ja tervakauppaan sekä yleensäkin kaikkeen Oulujokea pitkin tapahtuneeseen tavaran rahtaamiseen. 

Kunnan vaakunaa voivat käyttää myös tahot, jotka käyttävät viranomaisvaltaa kunnan puolesta. Kunnan ulkopuoliset tahot tarvitsevat vaakunan käyttöön luvan, jonka myöntää kunnan hallintojohtaja(?).

Viestintäohje

Utajärven kunnan viestintäohjeen löydät tästä linkistä (pdf).

Ota yhteyttä

Terhi Lotvonen
Viestinnän asiantuntija
puh. 040 543 2134
terhi.lotvonen@utajarvi.fi

 

 

päivitetty viimeksi: 09.02.2024 09:22

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta