Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

Koskia ja kalastusta

Oulujoki ja Kiiminkijoki - kaksi suurinta Utajärven läpi virtaavaa jokea - ovat kovin erilaisia keskenään. Oulujoen voimalaitokset ja rauhalliset kalastusmahdollisuudet muodostavat sopivan vastapainon Kiiminkijoen raivoisille koskille ja vilkkaalle taimenkannalle. Puhdas luonto koko kunnan alueella luo ainutlaatuisen tunnelman ja suojelualueet eritoten viehättävät kokemusten etsijöitä.

Oulujokivarren kalastusalue

Matkailun linkeistä pääset tutustumaan kalastusalueen sivuihin.Sivuilta saat tietoa kalastukseen liittyvistä asioista; lupien hinnat,myyjät, rajoitukset,vesialueet.

Kiiminkijoki

Valjastamaton, 170 km pitkä Kiiminkijoki Utajärven pohjoisosassa on hieno taimenen, harjuksen, lohen ja hauen virkistyskalastusalue sekä erinomainen melontareitti. Lisätietoja Kiiminkijoen matkailusta: kiiminkijoki.fi

Oulujoki

Ennen kalastajille, kauppamiehille ja tervansoutajille tuttu Vaalan, Utajärven ja Muhoksen kautta Oulujärvestä pohjanlahteen virtaava Oulujoki on säilyttänyt viihtyisyytensä ja omaleimaisen luontoympäristönsä sekä kalajoen leimansa.

Rokua

Erämaahotelli Rokuanhovi järjestää monipuolisia kalastusohjelmapalveluja hotellin läheisyydessä sekä Kainuun merellä, Oulujärvellä. Alueella toimivat säännölliset kirjolohi- ja järvitaimenistutukset kaikkina vuodenaikoina.

Valkeisen virkistysalue

Utajärven Sanginkylässä sijaitseva kirkasvetinen Valkeisjärvi on koko perheen virkistysalue ja vaativankin urheilukalastajan erityiskalastuskohde. Alueella on grillikioski, hyvä uimaranta, vuokravaunuja ja asuntovaunupaikkoja, sähköistetty vuokrakota ja sauna, vuokraveneitä, kota ja nuotiolaavu. Erilaisia harrastusmahdollisuuksia mm. lento- ja sulkapallokentät, leikkivälineitä ja hyvät sienestys- ja marjastusalueet. Alue soveltuu myös liikuntarajoitteisille.