Avaa päävalikkoSulje päävalikko  

01.08.2017-29.08.2017

Elämän värit - ihmisissä, eläimissä ja maisemassa - näyttely Sofian Kammarissa

Raili Mäntyniemi on oululainen harrastelijamaalari, joka on aloittanut öljyvärimaalauksen vuonna 1976, mutta jo ennen sitä vesivärit ja lyijykynät olivat olleet ahkerassa käytössä.

Maalaaminen on ollut ja on edelleen hänelle tärkeä tapa toteuttaa ja haastaa itseä. Se on ollut myös vastapaino työlle ja auttanut jaksamaan. Nyt eläkkeelle jäätyä se on vapauttavaa ja nautinnollista luomisen ilottelua ja hassuttelua. Välillä on ollut aikoja, ettei maalaamisesta ole tullut mitään. Vuosi 1997 oli käänteentekevä, tuolloin hän osallistui taiteilija Lauri Aholan muotokuvamaalauskurssille Oulu-opistossa ja sen jälkeen hän on maalannut aktiivisesti.

Öljyvärimaalauksen ohella hän on työskennellyt kuivapastelleilla, akvarelliväreillä ja akryylillä, joka on tällä hetkellä hänen pääasiallinen maalaustapa. Maalausta hän on opiskellut useilla lyhytkursseilla, opettajina eri kuvataiteilijat ja hän on suorittanut myös TaiK:n piirustus- ja maalauskurssin 1 ja 2 osiot.

Näyttelyt:
Lasaretin naiset vapaalla – Riitta Karjalainen, Leila Heikkinen ja Raili Mäntyniemi, Galleria Lauronen, vuonna 2000, yhteisnäyttely.
Oulun seudun kuvataiteilijat ry:n vuosittaiset yhteisnäyttelyt mm. Oulu-opisto, Oulun pääkirjasto, Limingan kirjasto, Lumijoen kirjasto, Tyrnävän kirjasto, Kemijärven kulttuurikeskus.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilökuntayhdistys Vapari ry:n vuosittain järjestämät näyttelyt OYS:n Galleria käytävällä.

 

 

Tapahtumalistaan »

päivitetty viimeksi: 18.04.2018 23:41