Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

Torimakasiinin näyttelyt

Torimakasiinissa on kolme näyttelytilaa, kaksi yläkerrassa ja yksi alakerrassa.

Alakerran näyttelytila, pysyvä näyttely

Utajärven aikajana kertoo paikkakunnan historiaa tuhansien vuosien takaa näihin päiviin, alkaen maan kohoamisesta merestä viime vuosien tapahtumiin. Aikajanalla tapaat mm. Rokuan Raketin, 22-pistepirkot tai valokuvaaja Esko Männikön, voit piipahtaa Untorockin edeltäjä Willahousurockissa tai ihailla Rokuasta tehtyä pienoismallia.

Yläkerran pienempi näyttelytila, pysyvä näyttely

Utajärven Särkijärven kylässä toimi 1800-luvun jälkipuoliskolla Kurimon Rautaruukki. Se valmisti rautaa järvimalmista. Kurimoon kasvoi pieni yhteisö, jonne tuli ammattilaisia töihin ulkomailta, kylässä oli oma kauppansa ja koulunsa. Koulussa jonkin aikaa toimi opettajana runoilija Isa Asp, hänen isänsä toimi ruukin kirjanpitäjänä. Näyttelyyn on koottu mm. Kurimoon liittyvää esineistöä, mm. tuotteita.

Yläkerran suurempi näyttelytila on varattu vuosittain vaihtuville näyttelyille. Kesällä 2019 siellä on esillä nuorisoseurojen yhteisnäyttely. 19.-25. elokuuta Utajärvellä ja Muhoksella järjestetään Pohjois-Pohjanmaan Nuorisoseurojen maakuntajuhlat. Keskusseuran lisäksi maakuntajuhlaa Utajärvellä järjestävät Ahmaskylän ja Niskankylän nuorisoseurat.

päivitetty viimeksi: 15.09.2020 15:30

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta