Kunnanhallituksen 27.2. kokouksen päätöksiä
Julkaistu 04.03.2024

Kunnanhallitus kokoontui tiistaina 27.2. ja käsiteltävinä asioina oli mm. jäähallin kiekkokaukalon uudistaminen sekä työmatkatuki ulkopaikkakunnilla työskenteleville.

Utajärvellä jääkiekkoharrastus on kehittynyt kovasti ja vuonna 2015 hankittu kaukalo, joka on ns. ulkokaukalomalli, on uusimisen tarpeessa. Elinkeinovaliokunta on perehtynyt eri vaihtoehtoihin, joilla kaukalon toimivuutta voidaan parantaa. Se linjasi selvityksessään, että on perusteltua hankkia kokonaan uusi kaukalo pleksirakenteineen, jolla varmistetaan kaukalon kokonaistoimivuus nykyistä käyttöä ajatellen pitkälle tulevaisuuteen. Aikataulullisesti kaukalo tultaisiin uusimaan kesällä ennen uuden jääkauden alkua. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kaukalo uusitaan kaikkine rakenteineen ja että jo aiemmin päätettyyn investointiin  myönnettäisiin lisämääräraha kokonaisuuden toteuttamiseksi. Valtuusto käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessa, joka pidetään 19.3.2024.

Utajärven kunta otti vuonna 2020 käyttöön työmatkatuen, jolla kunta tulee kunnassa asuvan ja kirjoilla olevan henkilön työssäkäyntiä toisella paikkakunnalla. Toimenpide on voimassa olevan kuntastrategian mukainen, se tukee pendelöintiä ja tähtää väkiluvun kasvattamiseen koko kunnan alueella. Työmatkatuki on saajalleen veronalaista tuloa. Kaupunginhallitus päätti, että kunta jatkaa toisella paikkakunnalla työssäkäynnin tukemista. Matkatuen myöntämisehdoista tarkemmin kunnanhallituksen päätöksessä.

Tutustu tarkemmin näihin ja muihin kokouksessa käsiteltyihin asioihin kunnanhallituksen 27.2. kokouksen pöytäkirjasta

 

päivitetty viimeksi: 04.03.2024 13:48