Utajärven kunnan tuleva strategia syntyy kohtaamisten ja kuuntelun kautta
Julkaistu 06.03.2024

Utajärvi on visiomme mukaan vuonna 2040 onnellisuuden ja yrittämisen edellytyksiä luova kunta, jossa kuntalaisilla ja yrittäjillä on mahdollisuus tehdä töitä ja harrastaa, sekä olla osa välittävää kylämäistä yhteisöä. Tavoitteenamme on kehittää kunnan toimintaa toimimalla pikkuisen paremmin kuin muut.

Olemme tällä valtuustokaudella pyrkineet askeleen lähemmäksi visiotamme tukemalla kuntalaisten onnellisuutta, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kuntalaisten hyvinvointia, sekä vahvistamalla kunnan yritys- ja elinkeinoelämää. Tätä työtä jatkamme käynnistämällä tänä keväänä hiljaisten signaalien keräämisen osallistamisen kautta tulevan strategiaprosessimme tueksi.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Tavoitteenamme on saada tietoa niistä kuntalaisten näkemyksistä, joita kunnan tiedossa ei vielä ole. Menemme ihmisten pariin eri tapahtumissa tulevan vuoden aikana, kysymme ja kuuntelemme, panostamme henkilökohtaisiin tapaamisiin. Tähän strategiatyöhön olemme jo viime valtuustokauden alussa osallistaneet mukaan niin kunnan henkilöstöä, järjestöjä, yritysedustajia kuin luottamushenkilöitäkin.

Haluamme kuulla kaikkia kohde- ja sidosryhmiämme ja siksi lähdemme liikkeille vaiheittain. Tänä keväänä ja kesänä keräämme tietoa mm. työikäisiltä, lapsiperheiltä ja nuorilta. Tahdomme kuulla mitkä ovat vahvuutemme, mitä kehittämiskohteita näiden kohderyhmien näkökulmasta löytyy, mitä mieltä ollaan elinkeino-ohjelman toteutumisesta jne. Millainen on kohderyhmän näkökulmasta hyvinvointia tuottava, hyvä kunta. Näin saamme kuluvan vuoden aikana osallistamisen kautta aineistoa ja informaatiota, jota voimme yhdessä yhteistyössä valtuutettujen kanssa käyttää tulevan strategiatyömme tueksi. Työmme käynnistyy Talviriehassa lauantaina 16.3.

Tällaisen strategiaprosessiin osallistamisen kautta arvioimme nykytilaa ja luomme uutta Utajärven tarinaa ja tavoitetta – yhdessä. Pikkuisen paremmin kuin muut.

terveisin,
Anne Sormunen, kunnanjohtaja

 

 

päivitetty viimeksi: 06.03.2024 15:18