Kunnanvaltuuston 19.3. päätös: Jäähallin kehittäminen
Julkaistu 21.03.2024

Utajärvellä jääkiekkoharrastus on kehittynyt kovasti ja vuonna 2015 hankittu kaukalo, joka on ns. ulkokaukalomalli, on uusimisen tarpeessa.
 
Elinkeinovaliokunta on perehtynyt eri vaihtoehtoihin, joilla kaukalon toimivuutta voidaan parantaa. Se linjasi selvityksessään, jota käsiteltiin kunnanhallituksen kokouksessa 27.2., että on perusteltua hankkia kokonaan uusi kaukalo pleksirakenteineen, jolla varmistettaisiin kaukalon kokonaistoimivuus nykyistä käyttöä ajatellen pitkälle tulevaisuuteen. Aikataulullisesti kaukalo tultaisiin uusimaan kesällä ennen uuden jääkauden alkua.
 
Kunnanhallitus esitti valtuustolle, että kaukalo uusittaisiin kaikkine rakenteineen ja että jo aiemmin päätettyyn investointiin myönnettäisiin lisämääräraha tämän kokonaisuuden toteuttamiseksi. Valtuusto käsitteli asiaa tiistaina 19.3. pidetyssä kokouksessa ja hyväksyi lisämäärärahan.
 

Kustannusarvio koko hankkeelle on 110 000 euroa alv 0 %. Kaukalon uusiminen ja siihen liittyvät muut työt toteutetaan tulevana kesänä, heinäkuussa, ennen uuden jääkauden aloittamista. Hankkeen toteuttamiseksi talousarvion investointikohtaan 900832 jäähallin remontin viimeistely ei ole tässä vaiheessa tiedossa varmaa sponsorituloa. Hankkeen toteuttaminen vaatii koko kustannusarvion suuruisen määrärahan. Mahdolliset tulot pienentävät nettoinvestointia.

 

 

 

päivitetty viimeksi: 21.03.2024 10:25