Utajärven kiertävä jätekeräys keräsi täyden lastin!
Julkaistu 20.09.2019

Viime lauantaina 14.9. järjestettiin Utajärvellä kiertävä jätteiden keräys Ahmaksen, Sangin, Juorkunan ja Särkijärven kylätaloilla. Keväällä ensimmäisen kerran järjestetty keräys ei löytänyt vielä kuntalaisia. Nyt tehokkaampi tiedotus tehosi ja kiertävä jätekeräys onnistui hyvin.

- ”Vain yksi jääkaappi ja pakastin olisi enää mahtunut kyytiin!” kommentoi Kempeleen Jä-tekuljetuksen toimitusjohtaja Matti Räisänen.

Kiertävän keräyksen saldo oli SER jätettä 1180 kg, metallijätettä 200 kg sekä öljyjä, maa-leja ja aerosoleja 540 kg.

Kiertävä keräys on osa Lakeuden EKOn jätehuoltoyhteistyön palveluntarjontaa. Keräys järjestetään joka kevät ja syksy. Jätehuoltomääräysten mukaan vaarallinen jäte; joihin myös luetaan sähkö- ja elektroniikkalaitteet (SER –jäte) tulee viedä vähintään kerran vuo-dessa jäteasemalle. Kiertävä keräykselle saadaan laitteita ja muuta vaarallista jätettä tal-teen, jotka muutoin voisivat jäädä varastojen ja pihojen perukoille odottamaan sopivaa ti-laisuutta jäteasemalla käymiseen. On tärkeää, että jäte pääsee kiertoon, jotta arvokkaat materiaalit saadaan uusiokäyttöön. Kiinteistöllä vaaralliset jätteet voivat myös lisätä tulipa-lo- ja vahinkoriskiä.

Lakeuden EKO mukana perunamarkkinoilla!

Lakeuden EKO on tänäkin vuonna mukana Tyrnävän perunamarkkinoilla. Meidät löytää osastosta 150. Osastolla voit tehdä myös komposti-ilmoituksen tai anoa pidennystä esim. polttokelpoisen jätteen tyhjennysvälin pidentämiseen.

Teemana meillä on pakkausmuovin keräys. Tule hakemaan vinkit lajitteluun ja puhdistukseen!

Pihla Hasan
Ympäristösuunnittelija
Lakeuden EKO
050-3240 963
lakeudeneko@liminka.fi
www.lakeudeneko.fi

 

päivitetty viimeksi: 20.09.2019 09:48