Ohita päävalikko
Takaisin etusivulle
Avaa päävalikkoSulje päävalikko  
Ohita sivuvalikko

14.02.2022 Utajärven kunta, hyvinvointipalvelut kirjoitti aiheesta:

Toiveita hyvinvointipalveluihin

Mitä palveluita tai asioita toivoisitte hyvinvoinnin- ja terveyden edistämiseksi kunnassa olevan. Mitä hyviä käytänteitä kannattaa jatkaa?

Hyvinvointipalveluita kunnassamme on kirjasto, kulttuuri, etsivä nuorisotyö, maahanmuutto, työllisyys, nuoriso- ja liikuntapalvelut, sekä hyvinvoinnin- ja terveyden edistäminen.

Toiveita voivat olla esimerkiksi erilaiset kurssit, tapahtumat, tilaisuudet tai osallisuutta edistävät asiat.

Viestiin tulleet vastaukset

15.02.2022 kuntalainen kirjoitti aiheesta:
Toiveita hyvinvointipalveluihin

Kiitos kysymästä.Itse olen ihastunut Vaalan kunnan ideoihin..sieltä vois vähän urkkia ideoita ja kokeilla mikä meillä toimisi.mm.nuorten nuotioilta,nuorilta pitäisi kysellä kuulumisia muutenkin enämpi.Perheiden yhteisiä ulkoilutapahtumia. pienen kunnan ja kuntalaisten yhteenkuuluvuutta kaipaan....en tiedä onko enään nykyaikaista? mietitäänpä yhdessä mikä ois hyvä?paljon hyvää meillä on...mutta jotenkin nuoriso on unohdettu kokonaan...se ei ole hyvä.Aurinkoa päiväänne.

17.02.2022 Eija Körkkö, Utajärven kunta, nuorisopalvelut kirjoitti aiheesta:
Nuorisopalveluiden vapaa-ajan toimintaa

Hei, kiitos hyvästä ideasta nimimerkki "kuntalainen".
Heti lueskeltuani tämän viestin veinkin ideaa eteenpäin, mutta vielä ei nuoriso tästä innostunut, mutta koitetaanpas keväämpänä uudestaan ;)

Nuorisopalveluiden vapaa-ajalle tarjoama toiminta pohjautuu lasten ja nuorten toiveisiin ja pyrimmekin esimerkiksi kyselyiden kautta tiedustelemaan mitä toimintaa toivotaan.
Alkuvuonna 2020 teimme kyselyn ala- ja yläkoulun oppilaille Lapset ja nuoret -kehiin hankkeeseen liittyen, ja siinä oli mm. kysymyksiä harrastuksista ja vapaa-ajanviettopaikoista.
Sitouttava kouluyhteisötyö- ja Harrastamisen Suomen malli -hankkeiden tiimoilta toteutettiin kysely 5-9 -luokan oppilaille viime vuoden lopulla.
Kyselyn myötä kartoitettiin lasten ja nuorten näkemyksiä siitä, millainen Utajärvi on asuinpaikkana, mitä nuoret harrastavat tai haluaisivat harrastaa, ja miten he viettävät vapaa-aikaansa. Tämän lisäksi kysyttiin, minkälaista toimintaa he toivoisivat Utajärvelle ja miten he parantaisivat kouluviihtyvyyttä.
Toivottavasti saamme nämä vastaukset jakoon esimerkiksi wilman kautta.

Nuorisotilat meillä ovat auki arkisin ma-pe klo 15-20.00.
Tilat ovat käytössä alle 12 -vuotiaille klo 17.00 asti ja klo 17.00-20.00 yli 12- vuotiaille.
Päihteettömiä Perjantaikuppiloita järjestämme kerran kuussa ja näissä osallistujia on noin 45-50 nuorta/ilta. Näissä tilaisuuksissa tarjoamme pienen iltapalan ja ohjelma on vapaamuotoista oleskelua, pelailua jne. Yleensä nuoret pelaavat lentopalloa koko illan liikuntasalissa käyden välissä syömässä.

Tulossa hiihtolomalle Pelitapahtuma (osallistujia noin 30 henkilöä ollut näissä) jonka kohdeyleisöä ovat eri nuoret, kuin jotka muutoin tulisivat nuokkarille. Tällä hetkellä meillä pyörii varhaisnuorten 1-6LK:n kerhoja 17 kpl, kävijöitä näissä 10-20 lasta/kerho. Näissä työllistämme nuoria kerhonohjaajia noin 34 henkilöä ja kerhot toteutamme yhteistyössä 4H:n ja seurakunnan kanssa. Lisäksi meillä on Harrastamisen Suomen mallin kerhot 1-9LK:lle koulupäivän yhteydessä, nämäkin yhteistyössä mm. yhdistysten kanssa. Ja näitä siis tällä hetkellä 14kpl ja ohjaajat ovat täysi-ikäisiä.

Tulossa koko perheen Talvirieha 19.3, tästä lisäinfoa kunnan tapahtumasivustolla.
Suunnitelmissa perheillekin reissuja esim. HopLoppiin, näistä lisätietoa tulossa vähän myöhemmin.
Kesäajan toimintaa meillä tulossa Kesäkerho, Kiertävä leikkikenttätoiminta ja Kesäleiri Sangin koululla. On tulossa Powerparkin -reissu, vaellusta ja toivottavasti päästään pian Haaparannassakin käymään shoppailemassa nuorison kanssa.
Kotiseutuviikolla suunnitelmissa perinteinen Lasten iltatorikin, joka kokoaa runsaasti perheitä ja lapsia torille :)
Tässäpä muutamia esimerkkejä toiminnastamme, jota teemme laajasti yhteistyössä järjestöjen, seurakunnan, etsivän nuorisotyöntekijän,koulun, sekä muiden kunnallisten toimijoiden + lasten, nuorten ja perheiden kanssa.

Jos tulee jotain ajatuksia ja ideoita, tapahtumia mihin haluaisi lähteä mukaan tai ideoida ihan uusia, niin rohkeasti voi ottaa yhteyttä minuun;
innokkaita toimijoita ei ole koskaan liikaa :)

Aurinkoisin terveisin;
Eija Körkkö,
nuoriso-ohjaaja
nuorisopalvelut
eija.korkko@utajarvi.fi
puh:040-6486103Lisää viesti keskustelupalstalle

Tällä lomakkeella voit osallistua valitsemaasi keskusteluun.
* merkityt kentät ovat pakollisia.

päivitetty viimeksi: 07.06.2019 23:07

Käytämme evästeitä sivuston toiminnoissa, sosiaalisen median ominaisuuksien tarjoamiseen ja liikenteen analysointiin.
Tietoa sivustosta