09.08.2022 Kiusaamiseen kyllästynyt kirjoitti aiheesta:

Utajärvestä kiusaamisvapaa kunta?

Nykyajan laitteet, ohjelmistot ja ohjelmat mahdollistavat kaikenlaisen kiusaamisen alustoillaan.
Voisimmeko tässä kunnassa julistautua kiusaamattomiksi?
Ainakin se julistautuminen voisi rohkaista reiluun ja avoimempaan kanssakäymiseen.
Keskusteleminen on kaikkein tärkeintä.

Viestiin tulleet vastaukset

10.08.2022 Sarkka kirjoitti aiheesta:
Onnistuiskohan tämäkään

Niininkin hyvä asia kuin kiusaamattomuus onkin,epäilen onnistumista samoin kuin SAVUTON KUNTA titteli!!! Naurua

09.09.2022 Savua ilmassa. kirjoitti aiheesta:
Savuaa joka aamu

Ei kyllä tämä kunta ole nähnytkään savutonta kuntaa. pällin talolla varsinkin elinympäristön työntekijät imee sätkää koko päivän. Liekköhän joutuvat tupakkatauvot korvamaan menetetystä työajasta?

20.09.2022 Kiusaamiseen kyllästynyt kirjoitti aiheesta:
Hyvä kun puhutaan

Kyllä tupakoimattomuutta kannatetaan yhä enemmän maailmassa, kun on huomattu että se vaikuttaa terveyteen. Puhuminen asiasta on siis kannattanut. Nuoriso käyttää kuulemma nykyään myös vähemmän alkoholia, kiitos valistuksen. Kiusaamista ei kukaan tunnu kannattavan, onhan huomattu, että kiusaamiseen syyllistyvillä on yleensä huono itsetunto, jota yritetään kohottaa arveluttavin keinoin. Savuton kunta- kampanjat ovat siis purreet, miksei siis myös "Kiusaamaton kunta"-kampanja voisi sen tehdä?. Kunnioitetaan siis kanssaihmisiä ja tullaan juttuun toistemme kanssa!

20.09.2022 Pirjo-Margit Jauhiainen kirjoitti aiheesta:
Holhoutta ja bisnestä?

Ne nautintoaineet halutaan kieltää, jota ihminen ei itse käytä - kuten ravintoloissa käyminen / ”ryyppääminen” kun oma kunto rapistuu, ettei voi sitä enää harjoittaa ( kaikkihan ei sitä käytä ), ja sitten kun ei seksiäkään ole tarjolla = vaikka oma puoliso köllöttää vieressä, niin johan sitä paheksutaan turhanpäiväsenä - vaikka sen on todettu olevan terveyden kannalta oleellinen osa hyvinvointia.

Kaikki suuhun viety nautintoaine on myös bisnestä - jossa ei useinkaan nähdä terveydelle haitallisena, mainiten myös ruuan, kun kansalaista on tullut senkin edessä laiskoja, ettei laiteta edes perusruokaa - kun vaivatonta hakea lisäainekyllästeistä ennestään kaupan hyllyltä, mikä on myös terveydenhuolloin bisnestä, jossa lääkärikunta on täysi’työllistettyä, kun hekin lobbaa elintarvikefirmoja.

Ihmiset ovat myös ”erittäin ahdasmielisiä”, et mitä ei itse voi tehdä / saa, niin johan kuoroon saadaan lisää porukkaa = vaikka ryömimällä käydään lakialoite allekirjoittamassa, myöntäessään pikkupiiriläisille ylimmän vallan oikeutus = kansan holhoamiseen, jonka edessä eivät huomaa omaa alistumistaan.
Minun mielestäni jokainen saa halutessaan tupakoida kun sen tekee muussa tilassa kuin itse olen, ryypätä kun siltä tuntuu, ostaa seksiä jos puoliso ei sitä anna, mässätä ruualla niinkuin tuntuu hyvältä, olla mikä persoona hyvänsä - kun jätetään lapset / kehitysvammaiset / eläimet / muut vähäväkiset hyväksikäytön ulkopuolelle - niin enkä huumeiden hyväksyvyyttä halua edistää.

20.09.2022 Pirjo-Margit Jauhiainen kirjoitti aiheesta:
Puhutaan ilman tekoja?

Nimimerkille: Hyvä kun puhutaan
Suomessa puheilla ei useinkaan ole mitään merkitystä - ainostaan silloin, kun sen esittää joku nimekäs / oikeansuuntaisesti kohdistettuna, vaikka tavan kulkija asian olisi esittänyt ensin = kun sen lukeneen / nimekkään ihmisen sanomalla on painoa, vaikka ei nähdä sitä metsää.

Itse olen elämäni eriaikoina ollut kiusattu, niin vaikka minä ja lukemattomat muut kiusatut haluaisimme elää siitä vapaana, niin sitä ei koskaan saa kitkettyä, mikä on Suomessakin nouseva asia, mitä ei haluta huomata - kun esim. ”eri kansallisuudet Suomessakin lisääntyy / lisätään”.

Mainitset tupakoimattomuuden, mutta et mainitse huumeita - joka on Suomessa ollut jyrkästi nouseva trendi, niin sivulauseesta katson sen ”hyväksyvyyden”, kuten - kun se on vaan huume, kuten kahdella muulla nimerkillä.
Olen oikeasti Mummelina järkyttynyt miten suvaitsevaisena kansalaiset ovat huumeiden edessä ja taputellaan käsiä käyttöhuoneille - kun niillä ”parannetaan” käyttäjä, kun sen on vaan huume.

21.09.2022 --- kirjoitti aiheesta:
Puheet johtavat tekoihin

Hyvä kun huumeiden vaaroistakin puhutaan ja päättäjät yrittävät siksi myös kehittää keinoja, joilla huumeettomampaan maailmaan päästäisiin.
Kyllä vaikeuksista on hyvä puhua, vaikeneminen ei tässä edistä asioita.

02.07.2023 Jasu kirjoitti aiheesta:
Kiusaaminen

Kiusaamista on aina ollut. Aloitin kouluni -69. Utajärven keskuskoululla. Siitä se helvetti alko vielläkin kärsin itsetunto ongelmista vaikka täytän 61. Yksi ihminen on pyytänyt minulta anteeksi jälestäpäin. Opettajatkaan ei voi/ei uskalla puuttua, koska sillon vanhemmat hyökkää kimppuun. Jaksamista kaikille opettajille myös ensi lukukaudella!

Lisää viesti keskustelupalstalle

Tällä lomakkeella voit osallistua valitsemaasi keskusteluun.
* merkityt kentät ovat pakollisia.

päivitetty viimeksi: 09.04.2024 09:37