19.06.2023 ympäristöllä on väliä kirjoitti aiheesta:

Penkkatiet ulkoilureittinä

Hei,
Utajärven keskustassa upea pyöräily- ja kävelyreitti on Oulujoen kanavan penkkatie molemmin puolin kanavaa. Penkat vain ovat päässeet pahasti pusikoitumaan ja näköyhteyttä penkkatieltä vesistöön ei juurikaan ole, etenkään pohjoisella penkalla Puolangan tiestä Saviniemeen.
Fortum omistaa penkat, mutta miten saisimme omistajan huolehtimaan omaisuutensa hoidosta? Joka vuotinen pusikoiden raivaus lisäisi ympäristömme viihtyisyyttä ja virkistyskäyttöä sekä kesällä, että talvella.

Viestiin tulleet vastaukset

20.06.2023 Ulkoilija kirjoitti aiheesta:
Samaa mieltä

Olen samaa mieltä aloittajan kanssa. Kirkolla ja kylillä on tosi hienoja vesistöjä kulkureittien varrella, mutta valitettavan usein ne jäävät näkemättä juuri pusikoiden takia. Siistit maisemat ja näkymät olisivat hyvä matkailuvaltti ja ilahduttaisivat myös kuntalaisia.

04.07.2023 ympäristöllä on väliä kirjoitti aiheesta:
Oulujoen kanavan penkkateiden risusavottaa pienin kustannuksin.

Jos penkkateiden omistajalla ei ole haluja hoitaa raivauksia, niin olisiko Fortumin mahdollista tehdä penkkateille vesinäkymiä myöntämällä halukkaille polttopuupalstoja? Harvennuksista annettaisiin ohjeet ja edellytettäisiin myös pajujen raivaus palstalta.
Kunta tai paikallinen metsänhoitoyhdistys voisi olla sopiva ehdotuksen viejä Fortumin ympäristöihmisille.

Lisää viesti keskustelupalstalle

Tällä lomakkeella voit osallistua valitsemaasi keskusteluun.
* merkityt kentät ovat pakollisia.

päivitetty viimeksi: 09.04.2024 09:37