26.10.2023 *** kirjoitti aiheesta:

Pohteen säästötoimenpiteet

Kunnan sivuilla on linkki Pohteen kyselyyn sote-säästöistä. Kysymys siellä kuuluu jotenkin, että "mitä ehdottaisit säästöjen aikaansaamiseksi". Koska asukkaiden vastaukset eivät ilmeisesti ole nähtävillä, niin olisi mukava saada niitä tänne keskustelupalstalle

Viestiin tulleet vastaukset

26.10.2023 *** kirjoitti aiheesta:
Pohteen säästötoimenpiteet

Miten Utajärven kunta suhtautuu näihin esitettyihin säästötavoitteisiin? Antaako kunta oman vastineen Pohteelle?

01.11.2023 Utajärven kunta kirjoitti aiheesta:
Re: Pohteen säästötoimenpiteet

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on valmistellut säästötoimenpiteitä osana Pohteen talousarviota ja tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaa. Tämänhetkisen arvion mukaan vuoden 2024 alijäämä ilman sopeuttamistoimenpiteitä olisi noin 150 miljoonaa euroa.

Talous- ja henkilöstötilanne edellyttävät jo päätettyjen toimenpiteiden lisäksi uusia toimenpiteitä rakenteiden ja toiminnan uudistamiseksi.

Muutokset vaikuttavat muun muassa palveluverkkoon, johtamisjärjestelmään, hallintoon ja tukipalveluihin sekä ostopalveluihin ja sopimuksiin.

Täysimääräisesti nämä toimenpiteet pienentäisivät alijäämää vajaat 100 miljoonaa euroa. Ehdotettujen toimenpiteiden lisäksi hyvinvointialueen on löydettävä toiminnastaan vielä noin 30 miljoonan euron lisäsäästöt. Tällöin alijäämä vuodelle 2024 jää 20 miljoonaan euroon.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen henkilöstöllä, asukkailla ja eri sidosryhmillä on mahdollisuus kertoa näkemyksensä ehdotetusta toimenpideohjelmasta ja esittää vaihtoehtoisia ratkaisuja talouden tasapainottamiseksi ja lisäsäästöjen saamiseksi. Lausunnot tulee antaa 3.11.2023 mennessä sähköisen järjestelmän kautta.

Utajärven kunta on jättänyt usean muun kunnan kanssa yhteisen lausunnon Pohteelle.

Lue lausunto osoitteen www.utajarvi.fi ajankohtaista osiosta.

Lisää viesti keskustelupalstalle

Tällä lomakkeella voit osallistua valitsemaasi keskusteluun.
* merkityt kentät ovat pakollisia.

päivitetty viimeksi: 09.04.2024 09:37